Şalter

birisi benim şartelleri attıracak şimcik. ne istiyolar benden yaa. iyiki cebimdeki kontrol kalemiyle pensemi gördü.

yurdum insanından duytacağın şeylerin sayısı o kadar fazla ki sorma gitsin. geçen bir arkadaş (iki kondastör, iki kapasitör ve iki diyotla) devre yapmış paylaştı, inanmayan arasın baksın. ben kondastöre pil diyen elektrik mühendisi bile gördüm. ha şalter ha şartel yada neydi otomat, hepsi aynı zaten. dua edin siz anektar demiyom.
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ülke olarak teknolojiyi dışarıdan alırken bile disiplinden uzak olduğumuz için. Her meslek grubunda, her türlü teknik terim kargaşası mevcuttur. Bu karmaşadan bizim meslekte çokça nasibini almıştır. Güncel literatürümüzde şalter ve otomat kelimeleri vardır. Evet şalter için devre kesici , otomat için minyatür devre kesici kelimelerini yaygınlaştırmaya çalışsakda henüz başarabilmiş değiliz. Başaracağımızı da sanmıyorum.
Sadece arka cebine kontrol kalemi ve pense sokanlar değil, dünya devi olsun, yerli olsun bütün şalt malzemesi üreticileri katalog, broşür, fiyat listesi, datashet lerde bu kelimeleri kullanmaktalar. Resmi evraklarda, edebiyat ve sanat eserlerinde dahi kullanılmaktadır.
Ayrıca çoğunlukla bütün fen adamları (mühendis,tekniker,teknisyen,usta,kalfa,çırak) bu kelimeleri canlı ve aktif bir şekilde kullanmaktalar.

1679615340791.png

1679615420092.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,709
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst