ısı değerlerini pc ye aktarma

Yada dde server programi kullanipta yapabİlİrsİn.ama Önce deĞerlerİ plc ye alman lazim ondan sonra pc ye almak İÇİn ya arkadaŞin dedİĞİ gİbİ visiual basic te program yazcan yada dde server kullancan.

isi ÖlÇÜm cİhazi kullanacaksan kİ pİyasada bunlŞardan var ama bunlarda da serİ port(rs232/485/422) yada ethernet ÖzellİĞİ olmali.
 
ta1dr senin dediüin çocuk oyuncağı hersey paramı *************...








_________________________________________________
Bu mesaj en son "30 Ocak 2008" tarihinde saat "22:18:48" arası MeSut. tarafından değiştirilmiştir.
_________________________________________________

Yorumlarınıza hitap şeklinize dikkat ediniz. Argo kelimeler kullanmadan yorum belirtecekseniz buyrun, bu tür davranış için bir daha müsamaha gösterilmeyecektir.

_________________________________________________
 
Oncelikle kolaygelsin hocam. Bu projede okuyacagın sıcaklık aralıgı nedir. Mesela max 100C mi yoksa 700-1200C gibi mi. Daha sonra sıcaklık okuyacagın sensorlerle pc arasındaki mesafe nedir.Eger sıcaklık 700C gibi yuksek ise thermocouple kullanmalısın yok max 100-120 dereceye cıkar diyorsan maxim firmasının DS1820 sıcaklık sensorleri var bunları kullanabilirsin.Olayın PC tarafına gelince sadece sıcaklıkları okuyup izleme ve raporlama turu bişey mi yapacaksın yoksa alınan bu sıcaklık degerlerine gore bir kontrol mu yapacaksın yani veri akışı sadece pc ye doğrumu yoksa iki yonlu mu olacak?Bu konuda ayrıntıları yazarsan sana yardımcı olmaya çalışırım.
 
slm arkadaşlar bana acil üç fonksiyonlu (işlemli)devre şemsı lazım
 
Selam arkadasım uygulanamanicin bir cozum buldunmu merak ediyorum suanda bende bunu yapmayı planlıyorum ..S7-200 ve TC modul kullanarak yapabilecegimi biliyorum fakat maliyeti yuksek olacak .. 16 noktadan olcum yapmak ıstıyorum ve Excelde Grafik olarak anlık izleme sağlamalıyım..


fatekin bir urunu var 16 TC modulu barındırıyor.. ( dogrusu ben bu cihazı tanımıyorum )

http://www.elektromarketix.com/default.asp?git=11&urunID=806#.
 
kara_alper70 istediğiniz PC tabanlı sadece okuma içinse ELİMKO nun cihaz ve Program ikilisini kullanabilirsiniz. Gayet basit oluyor. Aynı anda 32 adet cihazı okuya bilirsin RS485 üzerinden çalışıyor.
Ayrıca DELTA DT1000 cihazını alarak bununla da RS485 üzerinden konula bilirsin. İhtiyacın olan protokol ve program örneği www.fastltd.net adresinde olması lazım.
 
KingpinTR tesekkurler bilgiler icin Delta PLCler ile calsıtım onları biliyorum fakat PC ile online harberlestirme daha doğrusu excel'e data transferini bilmiyorum .. S7 lerde oldugu gibi PC ACCES gibi arabirimleri olmadıgı icin zorlanacagımı dusundum..kolay bir yolu varmıdır ?
 
arkadaşlar öncelikle merhaba siteyi internette termokupllarla ilgili bilgi ararken buldum ve makine mühendisi adayı olmama rağmen siteyi içerik bakımından çok beğendim. Konuyla alakalı olarak benim bu dönem yani yaklasık 12 gün ıcersınde teslım etmem gereken bir bitirme projem var ama şu an sıkıntılı bir dönemde olduğumdan size de danışmak istedim.
Konu herhangibir tip termokupl un verdiği milivolt cinsi sıcaklıkları celcius a MATLAB vasıtasıyla çevirmek ve bunları pc ye aktarmak.... Bu konuya benzer bir durum bu başlıkta olduğundan bana yardımcı olabilecek birileri olduğunu düşünüyorum..

not: makine mühendisi adayı oldugumdan bu konulara baya uzağım bu bitirmeyi almadım direk bana verildi:( o bakımdan her türlü en ufak yardımınız bile çok makbüle geçecektir.Şimdiden teşekkürler


[email protected] dileyen msn e ekleyebilir
 
Arkadaşım merhaba...

Sıcaklık bilgisini Pc'ye aktarmak ile ilgili ihtiyacın için firma ürünlerimiz içinden herhangi bir modelle yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum. Biz Ölçü ve Kontrol sistemleri üzerine çalışıyoruz. Sadece sıcaklık değil, birçok kimyasal ve fiziksel parametre için bu bahsettiğimiz olayları gerçekleştiriyoruz. Sensörler, Transmitter'ler, Kontrolörler, PLC uygulamaları ve Veri Toplama Sistemleri vb... yardımcı olabiliriz.
Yurtdışından firmaların mümessiliği haricinde bu konularda üretimde yapmaktayız...
Bana [email protected] adresinden e-posta ile ulaşabilirsin...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst