İstanbul Elektriğine Rüzgarlı Çözüm

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali İstanbul'a kurulmaya hazırlanıyor. Çatalca'da kurulacak İstanbul Rüzgar Enerji Santrali, 88 rüzgar türbini ile yılda 770 milyon 800 bin kilovatsaat elektrik üretecek.

mrdWPY.jpg


Türkiye'nin en büyük rüzgar santrali İstanbul'a kurulmaya hazırlanıyor. Çatalca'da kurulacak İstanbul Rüzgar Enerji Santrali (RES), 88 rüzgar türbini ile yılda 770 milyon 800 bin kilovatsaat elektrik üretecek.

Universal Wind Enerji Elektrik Üretim AŞ'nin İstanbul Çatalca'ya kuracağı İstanbul RES için 2007'den bu yana yürütülen çalışmalar sonunda çevresel etki değerlendirme (ÇED) başvurusunda bulunuldu.

Santral, rüzgardan elektrik enerjisi üretmek üzere 64'ü 2 megavat, 24'ü 3 megavat gücünde olmak üzere toplam 88 rüzgar türbini ile 200 megavat kurulu güç kapasitesine sahip olacak.

Santral, rüzgardan elektrik enerjisi üretmek üzere 64'ü 2 megavat, 24'ü 3 megavat gücünde olmak üzere toplam 88 rüzgar türbini ile 200 megavat kurulu güç kapasitesine sahip olacak.

Tesisin kurulumu için 588 milyon 245 bin 400 liralık bütçenin kullanılması öngörülüyor. Projenin arazi hazırlık ve inşaat aşamasında 30, işletme aşamasında ise 15 personelin çalıştırılması planlanıyor.

İstanbul RES'in yılda 770 milyon 800 bin kilovatsaat elektrik üretmesi hedefleniyor. Bu üretim bir ailenin ortalama aylık elektrik tüketiminin 230 kilovatsaat olduğu dikkate alındığında yaklaşık 280 bin konutun yıllık elektrik tüketimine karşılık geliyor.

Santralde üretilen elektriğin, enerji nakil hattı ile Çatalca Havza Trafo Merkezi üzerinden ulusal elektrik sistemine bağlanması planlanıyor.Tesiste kullanılacak rüzgar türbinleri yurt dışından ithal edilecek.

Santralde 3 kanatlı türbin tipi kullanılacak.Türbinler için boyutları 100 metrekare, derinliği yaklaşık 3 metre olan çukurlar açılarak çelik ve beton işlemleri yapılıp, temel yapısı oluşturulduktan sonra kuleler vinçlerle monte edilecek.ÇED başvurusunda, proje alanının orman arazisi vasfına sahip olduğu, şalt merkezi ve türbinlerin çoğunluğunun orman yollarının kenarında yer aldığı ifade edildi.

12:40 TSİ 13 Aralık. 2014 Cumartesi

Alıntıdır.Kaynak:

http://www.ntvmsnbc.com/id/25555826
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Almanya kömüre dayalı olan tüm termik santrallerinin sayısını iyice azaltarak tamamiyle rüzgar ve güneş santrallerine dayalı elektrik üretim yöntemine geçmeye çalışırken (Bunun arifesinde iken) nihai olarak da hiç şüphesiz ki alınabilecek en iyi karar da bu karar olacaktır,güzel İstanbul'umuzun en iyi (Temiz ve sorunsuz!,türbin kanatlarının bariz sesinin haricinde) enerji çözümlü olabilecek bir geleceği için.Hayırlı olmasını temenni ederim.Saygılarımla.
 
Hocam çok sevindirici gelişmeler , haber verdiğiniz için teşekkür ederim.
Enerjinin zerresine muhtacız ve olacağız da hem de katlanarak artan bir şekilde.

Ama
Çoook su götürecek bir konu.
" Almanya daki termik santraller " diye aratın gelen yazıları lehte/aleyhte inceleyin.
Dünyada linyit kullanan yani en çok kirletici santrallerin bir kaçı alamanya da !
Kömürden vazgeçmesi imkansızdır !
Zaten akıllıca değildir ( alamanlar ahmak değildir ) .
Yeşillerin her sözüne kanmayın !
Arada bir siyasetçilerin ( alamanlar dahil hatta onlar başta ) , iyi niyet temennisi babından söyledikleri martavalları ittir edin.
Biri bize bir şey dikte ediyorsa kimin ne karı var diye araştırın !
Ne dediklerinin çok önemi yoktur , neden dedikleri çok önemlidir.
Hele birde ne derken ne planladıklarını çözebilirsek oooo.

Doğayı kirletenlere prim vermeyin !
Termiklerin zararlarını en aza indirip kullanacağız.
İyice zenginleyip daha güçlenip , daha fakir olanları iyice sömürmeye başladığımızda , bize karşı yürütülen aynı kampanyaları biz de yapacağız , ..cağız ceğizz..
Günümüz teknolojilerinin dolayısıyla medeniyetin dolayısıyla gücün dolayısıyla refahın ve sözde barışın temeli enerjidir.
Yeşil yeşil ancak dolar olur TL olur .
Bunların olması için güç gerekir.
Bas santralin düğmesine..

En büyük gaz doğal gaz ondan sonraki Putin Putin Putin..
 
Merhaba.Evet,bu görüşünüze sonuna kadar da katılıyorum,sn.Kazım Uğur Hocam.Termik santrallerde kullanılabilen çok kötü ile çok iyi kalitedeki olan kömürü ayni kefeye koyup değerlendirmemiz de pek doğru olamaz,genel olarak termik santralerin gelecekle ilgili planlarını her zaman için yaparken de.Atmosferi çok daha az kirletenleri,çok daha az radyasyon yayanları bir tutamayız sizin de dediğiniz gibi.Bunu bir anti-parantezle açıklamam da gerekirdi,bunu ayrıca unutmuşum,gözümdem kaçmıştır,kusura bakmayın.

En temizi,ama belki de en pahalısı,ama elinde rezervi çok bol olanı için de en revaçta olanı illa ki doğalgazdır,sizin de açıkça ve özellikle belirttiğiniz gibi.Belki bu önemine atfen şiirler,övgüler bile yazmak bunun bir gereği de bazıları için belki çok da gerekli olabilir,elinde belki hiç doğalgaz rezervi olamayan,çok da sınırlı olan ve gaz ihtiyacı (Kullanımı) da oldukça yüksek olabilen tüm ülkeler için.

Bir ara megastar olan sanatçımız olan sn.Ajda Pekkan "Aman da petrol,canım da petrol !!:)" şeklinde aslında bir eurovision şarkısı olarak da değil (Bana göre tabi ki) tamamıyla ülkeler arası bir enerji politikasında doğrudan kullanılabilecek olan bir silahı,bir gücü,kozu,vb.'bir belirteci olan ve bunu da temsilen bestelenmiş bu şarkıyla ülkemizi başarıyla temsil edip bu değerli şarkısını bildiğimiz gibi şu an eteğimizi iyice de çektiğimiz eurovision'da söylemiş,ama her ne hikmetse bu değerli şarkının kıymeti (Petrolün veya doğalgazın önemi) o zamanlar pek de kolaylıkla (Öyle pek fazla puan da alamamıştık hatırlayın) anlaşılamamıştı.Bugün,günümüzde ise daha hafif ve daha basit olan bir türevi (Doğalgaz) karşısında neredeyde bu "petrol" şarkısına eşdeğer yeni besteler,yani petrol şarkısındaki gibi dikkat çekebilmek maksatlı olarak yapılması da lazım gibi.

Bu arada sn.Putin'in ayağı ülkemize bayağı da uğurlu geldi ki yabancı ziyaretçilerin tüm olağan ziyaretleri (Yabancı protokolle de oluşan bu olağan trafik) son günlerde oldukça da hızlanmış gibi görünmektedir.İnşallah bunun neticesi de memleket menfaatleri için çok daha iyi olur temennisi içinde de mutlaka olabilmeliyiz diye de kendimce düşünüyorum.

Çünkü tüm ülke menfaatleri adına da (Zaten İstanbul demek,yani tek bir mega-kenttir demek de pek doğru olamaz,bir memlekete eşdeğer olarak yapılabilen veya verilen doğal bir hizmet (Rüzgar türbinlerinin bu projesinin) olarak bunu görmek veya algılamak da gerekir diye düşünüyorum ben bunu tamamıyle de,kendi bakış açımdan tam olarak da baktığımda) yeni ortaya çıkan bu çok yeni ve çok sevindirici haberleri,en sevdiğim kişiler veya kurumlar (Çok değerli forumlar) nezdinde paylaşabilmeyi her zaman belki de bir onursal üyeliğin herkesten daha fazla duyarlı olabilmeyi gerektirip de farkındaliık yaratabilmeyi veya tesadüfen de olsa görebilmeyi,diğer başka üyeler için de yapması gereken misyonun bir parçası olarak her zaman için kendimce görüp addetmekteyim.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Binbaşı Hocam öncelikle foruma hoş geldiniz. Yazılarınıza baktım da foruma uzun süre katılmama sebebiyle ilgili bir açıklama göremedim. Ama şunu söyleyebilirim ben ve birçok arkadaşımız başınıza bir şey geldi diye çok korktuk. Ama şimdi çok mutluyum. Tekrar hoş geldiniz. :D
Bir şey de eklemek isterim. Açıklama yapmak zorunda değilsiniz sanki hesap sorarmış gibi sormuşum. Sadece sizi çok sevdiğim için bunları yazdım. Sizi seven ve büyük zevkle takip eden garip bir öğretmen olarak.
 
Merhaba.Tekrar hoşbulduk,Öğretmen27 hocam,Estafurullah,açıklama yapmam mutlaka da gerekliydi,daha önce olması gerekliydi elbette.Aslında özelden bir açıklama az önce yapmıştım.Bazı işlerimiz dolayısıyla ailecek bulunduğumuz yerden ayrılmak zorunda kaldık,uzun süre yazamamamın asıl nedeni de buydu.Bu ilginiz için ayrıca çok sağolun,ayrıca sizleri çok seven birisi olarak gereksiz meraklandırdığım için de özür dilerim,kusura bakmayın.Sizin de söylediğiniz gibi sonuçta yine beraberiz.Önemli olan da bu olmalıdır.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,732
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst