ELEKTRİK ŞİRKETLERİ ŞEHİRLERİN ÇÖPÜNE TALİP!!

mstfmrt

Üye
Katılım
21 Tem 2010
Mesajlar
74
Puanları
1
BUGÜN GAZETEDE OKUDUĞUM İĞER BİR HABERİ DE SİZLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.
Enerji Bakanlığı tarafından hazırlanan Yenilenebilir Enerji Knunu (YEK) taslağına göre su,rüzgar,güneş ve çöp gibi yerli ve yenilenebilir enerji kaynakları içinde en fazla teşvik kilovatsaat başına 14euro/cent ile çöp gazına veriliyor.EPDK Başkanı Hasan Köktaş,Washington'da bir grup basın mensubuyla bir araya gelerek,sektördeki gelişmeleri değerlendirdi.Türkiye'de artan elektrik enerjisi talebinin karşılanması için önemli yatırımların yapılmaya başlandığını ifade eden Köktaş,bunu sevindirici bir gelişme olarak yorumladı.Elektrik ihtiyacının karşılanmasında su,rüzgar,güneş ve çöp gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine vurgu yaparken, çöp gazına yönelik artan ilgiye dikkat çekti.
Köktaş'a göre, çöp gazından elektrik üretimine ilginin artmasının en önemli sebebi verimlilik.Köktaş, şu örnekle açıklık getirdi. " 20 megavat kurulu gücünde bir rüzgar santrali yıllık ortalama 50 milyon kilovatsaat elektrik üretir.Aynı kurulu güçte sudan 60 milyon kilovatsaat elektrik üretilir.Ama aynı kurulu güçteki çöp santrali ise yıllık 160 milyon kilovatsaat elektrik üretiyor.Çünkü çöpten daha çok verim alınıyor"
Enerji sektöründeki son gelişmeler de değerleniren EPDK Başkanı Köktaş, " Türkiye enerji artışında dünyada ikinci ülke.Krize rağmen elektrik tüketimi arttı. Elektrikte 42 bin 500 megavat kurulu güç oluştu. 2010'un 3.çeyreğinde elektrik tüketimi yüzde 9 arttı. Bu yıl elektrik dağılımında özelleştirmelere bitiriliyor. Üretim özelleştirmelerine başlanacak.

NOT: Bir tarafta çöpten elektrik üreten işletmeler diğer taraftan bu işe yoğun ilgi.Bildiğim kadarıyla herhangi bir yerleşim yerinde bulunan çöp alanından elektrik üretilmek isteniyorsa;henüz daha çöp alanı seçilirken "BİZ BURDA ELEKTRİK DE ÜRETECEĞİZ" denilerek uygun yer seçilir ve alt yapı oluiturulur.Ayrıca,bildiğim kadarıyla her çöplükten enerji(elektrik) elde edilemiyor.SAYGILAR.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
amerikada olanın belgeselini izlemiştim öle kolay bişi değil mühendislik harikası sistem kuruluyor ve toprağın altında bekletilerek gaz elde ediliyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,303
Mesajlar
916,558
Kullanıcılar
450,142
Son üye
efe_2.0s

Yeni konular

Geri
Üst