İnverter

Konuralp

Üye
Katılım
22 Ocak 2021
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
54
Selamlar. Atv de kullanmak üzere 1000 wattlık inverterim var. 12 volt 9 ah akü mevcut, atv nin motoru çalışır durumda 200 wattlık harcama yapan bir cihazı çalıştırabilir miyim. Şimdiden yardım ve bilgileriniz için teşekkür ediyorum.
 
Son düzenleme:
Merhaba.
1000 watlık inverter ve 9 ah akü ile 200 watt akım çeken cihazı çalıştırabilirsiniz evet.
Ama uzun süre çalışmayacağını hesaba katmak lazım.
Bu arada 200 watlık harcama yapan cihaz nedir?
 
1000 kg ağırlık çeken elektrikli vinç. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.
 
9Ah akü ile çok fazla yol alacağını sanmam! 12V 9Ah kurşun tabanlı aküden sağlıklı olarak 20HR yani yirmide biri akım çekilebilir. En baba kalitelisinden diyelim 10HR yani 0.9Ah akım çekilebilir. O da 10 watt/h eder. Bu anlık ve kısa sürelerde 3-5 katına çıksa bile hiç bir zaman 200 watt'ı karşılayacak gücü sağlamayacaktır. Üstelik 1000 watt'lık bir invertör üzerinden. Motorun ne kadar süre çalışacağına göre bir sonuç çıkacaktır. Bir de yüke binince mi 200 watt çekiyor?
 
Çalışacağı süre?
Hem yetersiz besleme hem de motorda demeraj akımı olacağından 1Kw inverter kesime gidebilir.
 
En az kaç amper olmalı akü ve atv motoru çalışır durumda olacak şekilde yani besleme yapması açısından. Teşekkür ederim.
 
Sanırım atv'yi offroad kullanmayı ve takıldığı, zorlandığı yerde vinç motorunu çekici olarak kullanmak istiyorsunuz? Şahsen böyle bir pratik tecrübem olmadı. Sahada nasıl bir akım çeker araya ampermetre koymadan ezbere bir şey söylemek zor. Dediğiniz gibi atv sürekli şarjda ise de anlık kaç amper akım verebiliyor? Tabi ki aküye takviyesi olacaktır. Başta dediğim gibi yine bu vinci kullanma sürenize bağlı bir durum. Sonuçta motorun ürettiği akım vinci besliyorsa zaten sorun yok. Bu farkı fazlasıyla karşılayacak akü takviyesi ona göre hesaplanabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst