İnternet Üzerinden Akıllı Ev Otomasyonu. Yardım Lazım?

emre0102

Üye
Katılım
12 Ocak 2011
Mesajlar
22
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar;
Otomasyon Tek. Alanı Mekatronik dalı 11. Sınıf öğrencisiyim. Bana Proje ödevimde yardımcı olacak varsa sorum şu..

Ben evimdeki pc den (yada başka bir yerden) benim açtığım bir siteye gireceğim ve örneğin okuldaki lambayı yakacam vs..
Okulda da bir pc açık olacak. Gerekirse kontrol kartı bağlı olacak. Nasıl Yapabilirim? Malzemeler neler ?
Not: Bu ödev VB.Net 2010 la hazırlanacak.
_______________________________________
$Az çok bildiklerim;
_________________________________________
*VB.NET den biraz anlarım.
*Site kurmaktan kodlamaktan az çok anlarım.
*Site hazır sadece kodlama gerekiyor.

Şimdiden Teşekkürler. :)
İyi forumlar...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
internetten okulda açık olan pc ye bağlandıktan sonra. senin programcılığına kalmış. lamba yakmak istiyosan bir röleyi pcden sürmek yeterli our
 
neden veb sitesi aracılığı ?? özel bir sebebi varsa başka ..fakat bir pc den diğer pc ye port açarak bağlanabilirsin..bağlandığın pc'ninde seri portunu kullanarak lamba buzdalabı vs vs... çalıştırabilirsin..
 
www.nursateknoloji.com bu firma akıllı ev sistemleri üzerinde müthiş.. kablosus kontrol sistemleri.. belirli protokol kullanmıyorlar.

dostum ben akıllı ev olayına çok kafayı taktım. en iyi çözüm burada ve en güvenli..
 
Merhaba
Hazır konu açılmışken,orta öğretimde okuyan öğrenci arkadaşlara seriport kullanımını ve VB yardımı ile yazılacak ara yüz ile 4 röle kontrolunun nasıl yapılacağını ve de bu işin "UZAKMASAÜSTÜ"programları ile nasıl uzaktan da kontrol edilebileceğini göstermek adına bir dizi bilgiler verilecektir. Gelelim sorulara
Kontrol kartını siz mi yapacaksınız hazır mı alacaksınız?PC tarafındaki ara yüz programı hazır mı?Eğer sıfırdan proje isterseniz biraz zaman alacak.
Öncelikle yapmanız gereken işler.1-http://www.teamviewer.com/tr/index.aspx programını hem okuldaki hem de kendi PC'nize indirin.2-okuldaki PC masa üstü ise seriportu vardır seri port yok ise USB_convert serial ara kablo almak gerekir.3-PC'nizde VB varmı yoksa linkten VB express edition 2008 İndirin."http://www.microsoft.com/visualstudio/en-us/products/2008-editions/express"Bu işleri tamamladıktan sonra devam edelim.
 
Son düzenleme:
visual basıcte (veya delphi)bır port acılıp sürekli dinleme modunda tutulacak.karsı taraftan gelen datalara gore serı veya parelel porttan cıhazlar calıstırılacak.yapmak ısteyen arkadaslar ıcın vb6.0 da visal basic chat programlarını incelemelerini tavsiye ederim.neticede karsıdan alınan yazıya gore alıcı makina istenilen komutları yerine getirebilir.
hatta bu islem bir adet gprs & gsm modul kullanılarak kablosuz yapılsa karsı tarafta bir bilgisayarı dahi acık bırakmaya gerek kalmaz.tek sıkıntı gsm modul ıcın aylık abonman ucreti masrafı olur.gsm&gprs modullerde telefon hattını dahı acmadan arayan numarayı(caller ıd) kontrol ederek birinci caldırmada cihazı acabilir ikinci caldırmada kapatabilirsiniz.cok sayıda cihaz kontrol etmek istiyorsanız alıcı cıhaza mesaj gondermenız veyahutta dtmf sınyallerını decodlamanız gerekır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst