İNOVANCE SÜRÜCÜLER İLE GERGİ KONTROLÜ SORUNU

Katılım
12 Ağu 2011
Mesajlar
62
Puanları
1
20130723_015830.jpg20130404_164658.jpg20130723_015830.jpg20130404_164658.jpg
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşlar elimde iki adet inovance md 320 serisi sürücüler ile kontrolünü sağladığımız makinamız var.bu makina tel sarmak için kullanılıyor.sıkıntım telin gerginliğiyle alakalıydı makinayı aldığımız firmaya bildirdik ve inovance md 320 sürücünün bir tanesini inovance md380 ile değiştirmemi istediler.firma yurtdışında olduğu için sürücüleri kargo ile gönderdiler bende değiştirdim tabi parametlerde değişti hersey tmm derken yine sorunlar yaşadık ve ( makina tork kontrol ile çalışıyordu) dancer kullanmaya karar verdik.bir adet dancer yaptırdık ancak şimdi ben bu dancer a sürücüye uyum sağlatamıyorum.şuanda sistemde iki adet potansiyometre var ayrıca tek ve beraber çalıştırmak için anahtar mevcut.yani iki sürücü tek ve beraber çalıştırılabiliyor şuanda. Benim istediğim şu : Start butonuna bastığım zaman tek potansiyometre ile hızlandıracağım ve gergiyide dancerda bulunan sensörden gelen referans ile yapacağım ama bunu yapamıyorum yardımcı olabilecek arkdaşlar var mı acaba? Elimdeki kullanma klavuzu tamamen çince ingilizcesi dahi yok.
 
MERHABA ARKADASIM,
KUmas sarma kontrol makınalarında iki sürücü ile yaptıgım dancer kontrollü hız kontrol şemasını ekledım. Innovance ye uyarlamaya calısın, olmazsa ben sizin için çizerım. Bu sürücüile yıne bır işletmede, kumaş gerginliği saglamaısdık. Ama moturun miline encodr baglanıyordu.
Şemayı inceleyin, yine görüşelim..
 

Ekli dosyalar

  • 2 sürücü.pdf
    43.6 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleme:
MERHABA ARKADASIM,
KUmas sarma kontrol makınalarında iki sürücü ile yaptıgım dancer kontrollü hız kontrol şemasını ekledım. Innovance ye uyarlamaya calısın, olmazsa ben sizin için çizerım. Bu sürücüile yıne bır işletmede, kumaş gerginliği saglamaısdık. Ama moturun miline encodr baglanıyordu.
Şemayı inceleyin, yine görüşelim..
zeybek bey;
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.ek olarak gönderdiğiniz çizimi daha önce başka bir sorumda görmüştüm.Zaten benim de uğraşlarım sizin daha önceki konuda gösterdiğiniz ek bilgiye dayanarak uğrasmıstım.Ancak yapamadım.sizi takip ediyorum bir konuda inovance sürücüler ile alakalı yorum yaptığınızı okudum sanırım yabancı değilsiniz inovance sürücülere.Eğerki inovance sürücülere göre çizim yapma şansınız varsa çok sevinirim.Uzun zamandır uğrasıyorum bu işle ama olmuyor.Sanırım sizin ekteki çiziminiz de umerson undrive sürücülere göre çizmişsiniz.Aynı makinadan umerson undrive sürücülerde başarılı olmuştum.Eğer inovance ta da yardımcı olursanın çok memnun kalırım.Ayrıca tekrar çok teşekkür ederim.
 
zeybek bey ayrıca sürücülerin şuanki bağlantı şekili yukarda ektedir.resim olarak paylaştım.Değişiklik olarak sadece çizimde görünen sağdaki sürücü md380 serisi ile değiştirildi bağlantı olarak hiçbir değişiklik yok.Sürücülere yüklediğim parametrelerde ektedir.
 
Yüklediğim çizim, atv 32 sürücülere göredır. Bahsettiğiniz çizim ekde yok. Bahsettiğiniz çizim çizip yuklemeye calısacagım, ayrın takıp edermısınız..
 
​uyrun, buda baska bir kullanım kılavuzu..
 

Ekli dosyalar

  • pho.rar
    1.2 MB · Görüntüleme: 38
Daha önce verdiğim çizim le bu çizim arasında pek fark yok, sadece sizin sürücüdeki terminal numaralarını yazdım.
Çizimde de belirttiğim gibi, tel veren yani dancer pot. unun kontrol ettiği arkadaki motora ait sürücünün frekansını yaklaşık 105 hz.olarak ayarlayın, çalısmaya gectiğinde gevşeme veya gerilme olursa, bu frekans değeri ile oynayın.
Belirttiğim gibi, her iki motora aıt reduktörlerin ve tanbur vs. in cevresel hızı eşit veya birbirine çok yakın degerlerde olması gerekir. (misal dakıkada 100 metre hız gibi.
Bu işlem için özel sürücüye gerek yoktur, piyasadan temin edeceğiniz her sürücü ıle uygulayabılırsınız.

Tel de gergınlık,yumusak sarım gibi özellıkler gerekırse dancer potunun koluna agırlıklar asablir, veya mekanıkcıler yapabilirse, hava basıncı ayarlanabılen pıston koyabılırsınız.

İyi çalısmalar dilerim..
 

Ekli dosyalar

  • .pdf
    34.2 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Arkadasım ben bu çizimi yaptım ama, sonradan düşündüm, sız daha önce "tork" uygulaması yaptıgınıza göre, tel sarma işlemini tanbur, makara vs. iyi , göbekden çevirmeli sistemle yapıyor olmalsınız, çünkü, tel sarma makarası doldukca, başlancıcda verdiğiniz , (mesela 50 mt/dkk,) makara doldukca. 70 , 80 metre dakk lara cıkacakdır. Yani çevresel hızı sabit tutmanız gerekır, Torku ıptal ettiğinize göre, hem tel verme motoruna, hemde tel sarıcı motoruna a, başlancıda,ayrı ayrı dancer koymanız gerekır. Bu durumda, başlangıcda, tel sarıcı motor hızlı, tel verme motoru yavas, ilerde sarım doldukca da, tam tersı, tel verme hızlı, tel sarıcı yavas donecek, çevresel hız sabit veya sabıte yakın olmasına calısılıcakdır. Dancer potlarının mumkunse 320 derece yakın sekılde hareket edecek, küçük zincir/dişli veya kayış/kasnakl tertıbatı yaptırınız.
Tabı ben, tel verme işlemininde makara bobin gibi bir yerden alındıgına göre düşündüm..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,850
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst