İLGİNÇ KOMBİ PROBLEMİ

Tabi,

Soğuk su musluğunu açtığınız anda Kombinizde bulunan Sıcak su sensörü ( türbin, suyun açıldığını anlayan parça ) çok ufak bir dönme gerçekleştiriyor. Ve kombiniz sıcak su açıldığını zanneder. Oysa ki bu olay su tesisatının mevcut bütün borulara uyguladığı ufak bir basınçtır. Vaillant teknik servislik zamanımda bu tür problemlerle karşılaştım ve çekvalf kullanılarak problem giderilmişti.

Saygılarımla,
 
Sayın [MENTION=26259]nacak_68[/MENTION] ustam kombinin soğuk su girişinin vanasını kapattıgınız zaman muslugu açtıgınızda kombi çalışıyor mu acaba?
 
Probleminiz giderildi mi ?
sayın kaan_t.dag arkadaşım senden iyi olmasın sucu bir arkadaşım var saolsun o gün bu gün gelip halledecek
niye diye sorduğunda sizin söylediğinizi söyledim cevabı aynı oldu genel de kombi soğuk su girişine çekvalf takıyoruz dedi ama gelecek işte iyi arkadaş
ilgin için tekrar teşekkür ederim
kolay gelsin
 
Çekvalf o zaman bu basıncı ortadan kaldırıyor...
 
slm dostum öncelikle kombi hatlarının düzgün yapıldığından emin olmalısın ikincisi kombide suyu açınca kombinin çalışmasını sağlayan bakır boru üzerinde bir sensör olması gerekiyor vanadan kontak alır sen mümkünse kombinin resmını çek alttaki bağlantı boruları ve ayrıca kombi ön kapağını çıkartıp için ve kartın resmını buraya koy en sana yardımcı olım saygılarımla
Gökhan Aydın
 
sevgili kardeşim, bilgimiz teorik olunca ihtiyatlı yazmak lazım, bir ihtimal (emin değilim ama) ben bu armatürlerden şüphe ediyorum, "aç-kapa" türü bir armatürde soğuk su açılınca, (mutfaktaki, banyo lavabosu açılınca demek ki aynı problem yok), sıcak su tarafı da devreye giriyor olabilir mi? Armatür alt girişteki sıcak su vanasını kapatıp sadece soğuk su girişini sağlayın ve bir daha kontrol edin. Sonra duruma göre, armatür altındaki girişleri ters bağlayın. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Boyle bir sey olamaz

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
sayın yasin erol soğuk suyu açtığımda soğuk su geliyor ve kombi çalışıyor .
su girişlerinin ters bağlantı olup olmamasını tahmin edebilecek kadar kapasitem var diye düşünüyorum

Su soguk geliyor diyosun isinmiyor ..tesisatta sorun var baglanti sorunu

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Tesisatınızda bi problem var soğuk su ile sıcak su hattı yanlış bağlanmış yanı sız muslukta soğuk değil sıcak su hattını açıyorsunuz kombı onun için devreye giriyor . Musluğun diğer tarafını yanı sıze göre sıcak su tarafını açıtığınızda yıne kombı devreye giriyormu ona da baksaydınız oradan çözüm bulabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,867
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst