çift devirli motorlarda sağlamlık kontrolü nasıl yapılır ?

Katılım
2 Eyl 2006
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
40
merhaba arkadaşlar

freze makinasında bulunan çift hızlı motorun pako şalteri arızalı diye motoru tek yönde çalıştırmaya çalıştık ama olmadı motor ses çıkardı çalışmadı bizde bağlantıları değiştirdik diger tarafı kısa devre yaptık bağlantıyı yıldız yaptık tek yön ıcın yıne olmadı üçgen yaptık bu seferde ateş cıktı bıraktık artık motoru sökmek zorunda kaldık SAĞLAMLIK kontrolunu nasıl maymalıyız motor bozukmus bız boşa ograştık.

tum sargıları kontrol ettıgımde kısa devre verıyor.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
TÜm sargilar kisadevre gÖsterİyorsa motorun yanmiŞtir
 
ölçü aletinin hangi konumuyla baktığın önemli.diyod kademesnde bakıyorsan omaj düşük olduğu için ölçü aleti öter.ölçü aletinin omaj kısmında bakman gerekir.zaten düşük omajlar okumalısındır.motora bi de gövdeden bak kaçak olabilir yada enerji verirken fazlar çakıştı.
 
selam çift devirli motorlar yıldız eki içeride yapılı olarak klemens baglantısı yapılır dışarıya 6 adet uç çıkar bunlar u-v-w düşük devir sargı uçları z-x-y yüksek devir uçlarıdır bu uçların yerleri degişebilir düşük devir yüksek, yüksek devir düşük olabilir bu bağlantı sırasında bağlayan kişiye kalmıştır. siz klemenste diger devir sargısının uçlarını kısa devre etmişsinizbu şekilde kesinlikle motor çalışmaz motoru iyi kontrol edip inşallah bir zarar gelmemiştir uçları şöntlemeden çalıştırmayı sağlayınız kolay gelsin..
 
dostum siz pek fazla yetişememişsiniz sanırım meslekte.motoru resmen siz yakmışsınız.çift devirli motor sizin bağladığınız(yıldız-üçgen)şekillerde çalışmaz ancak yanar. hiç olmazsa sarımdan gelince doğru bağlayın ve işide öğrenmiş olun.ayrıca halilercin arkadaşında tüm yazdıkları doğrudur. saygılar
 
motor saten yanmıstı belırtıgım gıbı bız motoru yakmadık, hatta ben yakmadım bızım dıger arkadas kontrol etmıstı yanlıs tesıs koymus bız pako salter sandık o degılmıs motor zaten yanmıs kontrolude su sekılde oluyor.

6 uc cıkıyor 3'u bir grup 3'u bır grup her grup kendı arasında ohm degerını bakıyoruz degerler faklı ıse o motor yanmıstır, o sargılar ıptal
 
Çift devirli motorların bağlantısı diğer asenkronlardan farklı yıldız/yıldız yada üçgen üçgen değişik konfügürasyonları var doğrusu nu ekliyorum .kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • cifthizli_sargi_cesitleri.pdf
    203.7 KB · Görüntüleme: 382
Benimde şöyle bı konum var çift devirli motorun alçak devrını calşltırınca panoda uğultu oluyor ve motor yavaşça ileri geri dönmeye zorlanıyor yuksek devir kablolarını boşa cıkarttığım zaman alçakta iken yuksek devirede enerji geliyor motorun alçak devri mı sıkıntılı tesekkurler
 
panodaki bağlantıları kontrol et fazın biri motora gitmiyor olabilir veya kablo bağlantısı gevşektir.
motor etiketini görmek gerek motor ayrık sargılı motormu veya dahlender bağlantılı motormu.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,664
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst