Ücretsiz Topraklama ve Kaçak Akım Rölesi El Kitabı

Katılım
20 Tem 2017
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba,

Esis Mühendislik tarafından oluşturulan ücretsiz Kaçak Akım rölesi ve topraklama el kitapçığınıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz indirme linki: https://fs26.formsite.com/egitim/esis-muhendislik/index.html
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Dökümandan Alıntı : Kaçak akım dediğimiz olayın tek bir nedeni vardır. Bu neden de izolasyon hatasıdır. Ya da düşük izolasyon seviyesine sahip kullanılan yalıtkan malzemelerdir. İzolasyon hatası olan yerde de kaçak akım çok yüksek akımlara çıkar hatta gözle de görülebilecek ark gibi sonuçlar ortaya çıkarır. Aksi taktirde kaçak akım diye bir durum asla oluşmaz. Oluşan harmonik akımlardır. Bu harmonik akımların bir kısmı nötr hattı üzerinden dönüş yapmazlar. Frekansları yüksek olduğundan yalıtkan malzemelerde delinmeye yol açarak toprak hattı üzerinden devresini tamamlarlar.
Kaçak akım sonucu harmonik oluşur cümlesini okuduktan sonra huzur içinde çöpe gönderilebilecek bir döküman . İsa ILISU nun şahane dökümanından ve topraklama yönetmeliğinden kaynak belirtmeden bir sürü de alıntı yapılmış . Ne güzel dünya .
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,931
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst