Örnek bir kompanzasyon hesabı?

Dumanı tütüyor ! Üretime başlanalı ( hem endüktif,hem kapasitif aynı anda sürebilen ilk tip) 5-10 gün oldu.Normal uygulamalara göre biraz pahalı gibi.Ancak,ayar-kayarla uğraşma işi yok.İlk cezadan kurtardığında da parasını çıkarır.:)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Doğru anlamışsınız.İhtiyaca göre,hem re-
aktör hem kondansatör sürüyor.
 
Peki hangisini süreceğini bilmesi için bir algılayıcı gibi birsey vardır mutlaka. Yoksa nerden bilecek devreye giren yük kapasitif mi enduktif mi. akım trafosu bunu anlamaz sanırım. ..
 
Merhaba ,
1000 kva güç olan bir tesiste SVC sistem kompanzasyon yapılabilirmi?
En doğru çözüm ne olurdu?
Bu tesise standart kompanzasyon mu yoksa SVC sistemmi yapardınız ? Fikirleriniz ve çözüm önerileriniz neler olurdu?
Teşekkürler.
 
İlk önce sistem çalışır durumda ise işletmenin sayaç dan değerler alınıp ardından 1 kaç gün sonra tekrar alınıp hangi kısım fazla bakılıp ardından kompanzasyon panosu için revizyon yapılması daha doğru olur misal kapasitif fazla ise bunu rgkr den endüktif kısma çekilmeli belki cos fi ayarından kurtarılır sistem tam terside olabilir tüm bunlar fayda yapmadıysa sistemde kapasitif çok ise svc takılması kaçınılmaz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,974
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst