Çok İlginç Bir Arıza.

ŞEF

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
26 Haz 2007
Mesajlar
1,967
Puanları
806
Yaş
64
Geçenlerde elektriği olmayan bir köy evine 500 w.lık bir türbin kurdum. Her şey çok güzel gidiyor. Sürekli esen bir rüzgar var. Benim türbin de güzel üretim yapıyor. 400 Ah. akü grubu kullandım. Ayrıca 1500 w.lık invertör var. Aydınlatma, tv. ve ara sıra bahçedeki kuyudan su çekiyor.
Şimdi diyeceksiniz ki arıza nerede ? Aslında buna arıza demek ne derece doğru, onu da bilmiyorum.
Oturma odasında 3 lü bir avize var. Her duy da 18 w. tasarruflu ampül var. Lambaları yakmak için anahtara bastığımda lambalar pır pır yapıp yanmıyor. Anahtarı kapatıp, ampülün bir tanesini gevşetince 2 ampül yanıyor. 3. ampülü tekrar sıkıştırınca o da yanıyor. Ev sahibi ısrarla avizede arıza olduğunu söyledi. Ben avizede arıza olmadığını bildiğim halde ısrar edince söküp, kabloları elden geçirdim.
Aklıma 2 duy seri bağlanmıştır diye geldi ama değil. Öyle olsaydı bir ampülü gevşetince diğeri de yanmazdı.
İşte böyle. Bir türlü işin içinden çıkamadım.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Eğer bunu sorun olarak görüyorsanız benim evde de var aynısından:)) Tasarruflu ampullerin 4 tanesi aynı avizede bağlı açınca yanıp sönüyorlar. Bende 1 veya 2 sini gevşetiyorum düzeliyor. Sanırım tasarruflu ampuller dandik veya elektronik devreleri birbirini etkiliyor. Ben ampullerin dandik olmasına bağlıyorum ama yorumları duymak ilginç olacaktır.
 
Başıma ilk defa geldiği için ve işin içinden çıkamadığımdan sorun olarak görmüştüm. Sizin de başınızda aynı sorun olması beni biraz rahatlattı doğrusu. Kullandığım invertör modifiye sinüs olduğu için acaba ondanmı kaynaklanıyor diyordum.
 
bundan 2 sene önce ilk kontrolünü yaptığım tuvalette bir anahtara 6 tane enerji tasarruflu ampul bağlıydı. projesi bu şekildeydi.
geçici kabulde anahtarı açtığımda en uçtaki lamba yarım dakika gibi bir süre boyunca yanıp söner ve sonra devamlı yanmaya başlardı. bazen en sondaki bazense sondan 2 ampul aynı şekilde devam ederdi. sizinde aynı sıkıntılarınız varsa eğer bu enerji tasarruflu ampullerin ortak sorunu olabilir.
kolay gelsin.
 
Sanırım kaliteli lambalar kullanmamız gerek. Çin malları başımıza bela olacak.
 
sonuçta tasarruf ampulleri icinde elektronik devre oldugu için böyle birşeyin olabilme ihtimali var.elektronik sistemi basit bir ve adi malzeme kullanılarak yapılan bir ürün olduğundan ve invertörün tam verimli çalışmamasından kaynaklanabilir diye düşünüyorum.tam 50 hertz i yakalamak lazım.ben olsam ilk kaliteli ampulleri alıp denemek olurdu,çünkü şuan merak ettiğim tek şey, acaba ampullerdenmi? ampullerin kalitesizliğindenmi ?
 
Ben, çok avize bağladım, ama böyle arızaya rastlamadım.
Hatta komitatöre iki avize yani sekiz tasaruflu bağladım.
sorun olmadı. sorun tasarufluların kalitesinde olabilir.
 
Bana kalırsa Sayın Şef ilk aşamada sürekli dalgalanan (tirbün) den dolayı bir enerji olduğu için yanmayabilir
yada duylarda problem olabilir .
 
Lambaları yakmak için anahtara bastığımda lambalar pır pır yapıp yanmıyor. Anahtarı kapatıp, ampülün bir tanesini gevşetince 2 ampül yanıyor. 3. ampülü tekrar sıkıştırınca o da yanıyor. .....

Benim kullandığım tasarruflu ampullerin markası Landlite marka. Sizin sorun yaşadığınız ampulün markası nedir acaba?
 
bizdede dim edilebilen tasarruflu lambaları kıstığımız zaman lambalar titriyordu. her gruba bir tane flemanlı lamba bağlayıp sorunu çözdük.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,753
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst