Çizimlerde Kırık Çizgi Sorunu

KAYSERİ

Profesyonel Üye
Katılım
13 Ocak 2010
Mesajlar
2,948
Puanları
515
Yaş
33
Konum
Kayseri
Selamın aleyküm ahali :D

Uzun zamandır hiç karşılaşmadığım ama son 3-4 gündür kırık çizgi ile başım dertte. Solidworks ile çizdiğim parçalarında corel draw ile çizdiğim parçalarında tamamında düz çizgilerde dairesel çizgilerde kırık oluyor ve makinada haliyle tık tık tık vuruntulu çalışıyor. Hem zaman uzuyo hem takıma zarar veriyor. Çektiğim seste tuz biber.

Bu sorunu nasıl çözebiliriz acaba.
 
Kırık çizgilerin bir görüntüsünü atsana Faruk.
 
Kırık çizgilerin bir görüntüsünü atsana Faruk.

Suat abi bugün işlediğim parçanın çizimi bu. Normalde önceki yaptığım çizimler gibi gayet düzgün görüüyor. Yakınlaştırılmış halini de ekledim.

1544820605111.png


Alttaki foto da üstteki çizime maksimum zoom yaptığımda çizgilerin şeklini gösteriyor.

1544820910524.png


Birde aspire progamının kendi çizim araçları ile daire çizerek çizgiye maksimum zoom yaptığımda üstte ki çizgi aynı görünüyor ama aspire programın kendisinde çizdiğim için vuruntu olmaksızın yapıyor.

Çizimdeki kırıklıklar 0.1 mm yada 0.01 mm seviyesinde sanırım o yüzden kırıklık belli olmuyor.

Bugün ki işlediğim parçanın çiziminde düz çizgi olan kısa düzlükleri vuruntusuz gidiyor radyüs başladı mı vuruntu başlıyor
 
Vcarve kullanma. DXF aktarınca böyle yapıyor. Çizgileri otomatik birleştirme(grup değil gerçek birleştirme) özelliği var. O idare ediyor ama göndereceği post dairede filan yine 4 parça oluyor. Yani arc yapıyor.
Direk solidcam'den post al veya fusion 360'dan...

Vetric basit ve pratik program ama POST kısmı sandığımız kadar iyi değil.
 
Başka bir programa import edip oradan export yapıp vectrice tekrar import etsene bir nasıl olacak . Nod ,Birleştirme vb durumlar tam temiz olmuyor. @cevdetfaik dediği durumlardan.
 
Olmaz. Dxf zaten parçalı formatır. Yani noktalar aslında birleşik değil benim bildiğim. Bu sebeple direk çizdiğin programdan devam etmen daha doğru...
 
@cevdetfaik abi gerçek birleştirme dediğin açık vektörleri birleştirme özelliğini diyorsun sanırım. Oda kurtarmıyor. Fusion360 denedim yani denemeye çalıştım aslında pek başarılı olamadım. Pc biraz eski solidcam i kaldırmayabilir :)

Mach3 postları iyi değil mi yani Aspire Vectric programının ?

Başka bir programa import edip oradan export yapıp vectrice tekrar import etsene bir nasıl olacak . Nod ,Birleştirme vb durumlar tam temiz olmuyor. @cevdetfaik dediği durumlardan.
sıkıntı zaten import export noktasında başlıyor. O geçişlerde çizim uff oluyor. :)
 
Fusion kolay. Vetricde çizgileri seçip belirli bir yaklaşım değeri verip mesela 0.01parçaları birleştiriyorsun. Otomatik olarak 0.01 den daha yakın olan noktaları birleştiriyor..
 
arc şeklinde çizim yapılması gerek..
birleştirme yapılsa da gene de düz çizgi olacağından makine düz gidip tekrar duracak ve dur kalk yapacak.

yuvarlak veya arc şeklinde çizim yapılması gerek
 
Evet aynen öyle. Birleşse de POST çıkartırken onu parça alıyor. Ama daire ise öyle olmuyor. Diyorum ya ilk zamanlar vetrikten çok çektim. Çözüm belli. Bırakın. Sanıldığı kadar iyi bir program değil. Artcam'i bilemiyorum ama o da menuleri ayarlamayınca çorbaya dönmüş oluyor.

Hani şu esticam filan daha iyi.
https://www.estlcam.de/
 

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,213
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst