Çizgi izleyen robot ama farklı

sinani

Üye
Katılım
11 Ara 2010
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
39
Şimdi bilgisayarda 2 boyutlu belli boyutta bir çizgi çizdim.Diyelim ki 1000 mm. bilgisayar bağlantılı(paralel porttan mı yada seri port bağlantılı mı bilemiyorum) bir robotu(mesela bir oyuncak arabayı) o sanal ortamda çizdiğim çizgiyi gerçek ortamda takip etmesini istiyorum. Bunun için hangi yazılımları kullana bilirim. Yada bunla ilgili bir kaynak.
Teşekkür ederim.
 
robotun hız ve konum kontrolünü yaparsan , robot sen ne kadar istersen o kadar gider. 1000 mm istersen 1000 mm gider. Eğer bunu bilgisayardaki ile eşdeğer yapmak istiyorsan izlenecek yolu referans olarak bilgisayardan robota gönderirsin . Sensörden gelen bilgiyi de bilgisayara gönderir , ve bilgisayarda görselleştirebilirsin. Seri iletişim kullanarak yapılabilir. Bu durumda kullanman gereken çok özel yazılımlar yok. Bilgisayarda MATLAB kullanabilirsin. robotta ise bir miktokontrolör , sensörler ve kablosuz bağlantı gerekiyorsa onunla ilgili donanımlar olmalı.
 
Sağolasın ama işte referans olacak o yolu yani 2b lu çizgiyi robota nasıl göndericez.
 
Sağolasın ama işte referans olacak o yolu yani 2b lu çizgiyi robota nasıl göndericez.


koordinat olarak. bir koordinat sistemi belirleyeceksiniz bunun üzerinde tanımlı koordinatları göndereceksin. çokta kolay olacağını sanmıyorum :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,192
Mesajlar
915,737
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst