Çimento Fabrikası - Deneyim - Maaş - Öneri

nsproo

Üye
Katılım
8 Kas 2009
Mesajlar
49
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba,

Elektrik-Elektronik Mühendisliğinden yeni mezun oldum ve her yeni mezun gibi iş arıyorum.

Evime iki buçuk saat mesafede başka bir şehirde bir çimento fabrikasına başvurdum. İş görüşmesine çağrıldım ve gayet olumlu geçti. İkinci görüşmeye gideceğim. Aklımda bazı sorular var. Ancak deneyimsizliğim sebebiyle -özellikle- siz tecrübeli meslektaşlarımdan yardımlarınızı rica ediyorum.

Aklıma takılanlar:

  • İlk görüşmede bizzat mülakatı yapan yetkiliden olumlu cevap aldım. Ancak maaş konuşulmadı. Büyük ihtimalle ikinci görüşmede konuşulacak. Çimento fabrikalarında çalışan bir "Elektrik-Elektronik Mühendisi" ne kadar ücret alıyor? Bana ücret beklentim sorulursa ne kadar demeliyim?
  • Çimento fabrikasında "Gaz Beton" tesisinde Scada ve PLC üzerine bir iş yapılacak. PLC ve SCADA'yı -doğal olarak- okulda gördüğüm kadarıyla biliyorum. Fabrikalarda bu sistemler ne kadar karmaşık?
  • Mesleki anlamda ilerisi için Çimento Fabrikasında çalışmak bir Elektrik-Elektronik Mühendisine ne kadar katkı sağlar?

Şimdiden teşekkür ederim..
 
Yetkiliden olumlu cevap aldığına göre ;

Bu fabrika yı öncelikle kendini geliştirmek için bir basamak olarak görmelisin..( PLC , Scada )

Maaş konusunda bastırabilmen için PLC VE Scada uzman olman gerekir.Ki okulda görülenle uygulanan arasında baya farklılıklar mevcut.

Öncelikle fabrikanın sana sunacağı maas teklifini öğrenmeye bak.
 
Okulda gördüklerini anlamışsan yani tenbellik etmeyipte çalışmışsan pratikte karşına çıkanları çok rahat anlarsın ve zamanla taşlar yerine oturmaya başlar.Maaş konusunda bişey diyemem Türkiye şartları malum nereden kısarsa kardır mantığı ile davranılıyor. Nedense hep işçiden kısılıyor.Kendini geliştirmen için çimento fabrikası oldukça iyi. Elektropnömatik,elektromekanik,hidrolik,elektrik,elektronik,(hepsinin sonunda nedense 'ik' var :) )plc,skada,otomasyon hepsi var.
 
Cevaplarınız ve ilginiz için teşekkür ederim.

Yeni mezun olduğum için maaş konusu biraz sıkıntılı. En iyisi sizlerin de dediği gibi öncelikle karşı tarafın düşüncesini öğrenmek.

Umarım ikinci görüşmem de olumlu sonuçlanır. Bir yerden başlamak lazım.
 
Merhaba.Ücret konusu yeni mezun olanlar için karşı taraf tarafından zaten insanca yaşanacak bir mühendis maaşı kadar ölçülüp de biçilmiştir.Mülakatta bunu sormalarının temel amacı da zaten bu konu üzerinde sizin ne kadar üstelediğinizi de tam anlamak içindir.Yani bunu da mülakatın,sözlü sınavın bir parçası olarak kabul edip karşı tarafı fazla da zorlamamak çok daha iyidir.Böylece daha iyi bir izlenim de alırsnız kendi kişisel görüşüme göre de.Yeni mezunlar için standart bir ücret tarifesi (Politikası) zaten ellerindeki listede de hazırdır.Sırf karşı tarafı tartmak veya kişiliğini tam tanımak için sorulan bir şaşırtma sorusudur bu adeta.Bu soruya "Sizin takdirinize bırakıyorum" cevabı verilecek olan en doğru cevap olacaktır.

Çimento fabrikasında diğer üye arakadaşların da açıkça söz edebildiği gibi otomasyon uygulamalarının hemen hemen tümü de mevcuttur.İyi bir başlangıç olacaktır sizin bu ilk işyeri deneyiminiz için,başlamakta da hiç tereddüt etmeyin.

İlerisi için çok da hoşunuza gitmezse diğer alternatifler de doğarsa tabiki başka iş yerlerine de geçersiniz.Ama ilk otomasyon deneyimi için branşınız olan bu ee müh'.liği için ilk başlangıç yıllarında okul ortamının bu alışkanlığından veya yeni mezun olmuş bir öğrenci psikolojinden tam da sıyrılmak için şantiye türünde sayılan gayet de güzel bir yerdir.Ben de ilk deneyimimi bir şantiyede (Stfa'da yol işinde 2 yıl çalışarak) yapıp ilk okul çıkışlı olan bu acemiliğimi üzerimden atmaya da çalışmıştım işin doğrusu.Kolay gelsin.Başarılar dileriz.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,672
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst