Çamaşır Makinesi Motoru

Han solo

Üye
Katılım
27 May 2019
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar çamaşır makinemde standart kömürlü motor mevcut geçen sene motor kıvılcım atıyor ve epey sesli çalışıyordu garantiden motoru değiştirdiler ancak yine aynı sorun ortaya çıktı makine hoover marka ve 10kg kapasiteye sahip 5-6 kg çamaşır atınca motor yavaş dönerken çıtır çıtır ses geliyor ve kıvılcım atıyor suyu ısıtmaya başladığında tambur hareketi hızlanınca bu ses kesiliyor ayrıca yine az çamaşır varken de bu ses gelmiyor uzun programlarda ise yeni taktıkları zamanlarda yoğun bir sargı kokusu geliyordu şuan ise o koku azaldı ancak azda olsa o mevcut motorun neresine müdahale etmem gerekir sorun neyden kaynaklanıyor olabilir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Garantisi bitmediyse iade edip paranızı isteyin.
Hoover, lg, samsung dışında bir makine alırsınız.
Garanti bittiyse motoru söküp bir revizyon ustasına baktırmak gerekir.
 
Garantisi bitmediyse iade edip paranızı isteyin.
Hoover, lg, samsung dışında bir makine alırsınız.
Garanti bittiyse motoru söküp bir revizyon ustasına baktırmak gerekir.

Servisi 40 takla atıyor cumartesi günü çağırdım normal deyip üzerini kapattılar bir sürü tartışma insanı enayi yerine koyuyorlar makinenin arkasını bile açmadılar garantisi 2020 yılına kadar mevcut.
 
Önce bir ihtarname yazıp taahhütlü olarak firma genel müdürlüğüne gönderin. İade alıp ücret iadesi talep edin. 15 gün süre verin.
Sonra bu ihtarname ve servisin yaptığı işlemlerin belgeleriyle (motor değişimi vs) ilçe tüketici hakem heyetine verin.
İşlemler 1 ay sürmez. Zaten resmi yazı firmaya ulaşınca masraf ödememek için size ulaşırlar. Motor asli parça olduğu için onarım kararı çıkmaz. Zaten siz de onarımı kabul etmeyin. Dilekçeye iade diye belirtin.

Ya da uğraşmam diyorsanız motoru değiştirin deyin. Bu kadar kısa sürede motor yiyorsa başka sorun olabilir.
 
Ya da uğraşmam diyorsanız motoru değiştirin deyin. Bu kadar kısa sürede motor yiyorsa başka sorun olabilir.

Teşekkürler ilginiz için benzer söylemlerde bende bulundum çok pişkinler motoru değiştirmemek arka kapağı açmamak için hikaye üstüne hikaye uydurdular
 
Rekabetten dolayı kalite oldukça düştü büyük sandığımız markalar sadece ismini kullanıyor. Beyaz eşyada tercihim her zaman bosch oldu ve beni hiç yanıltmadı.

Dip Not: 1 yıl Arçelik/Beko Yetkili servisinde servis mühendisi olarak çalıştım.
 
Son düzenleme:
hoover çamaşır makinası alacaktım servisi sıkıntı çıkarabilir diye vazgeçtim, şimdilik erteledim ama bosh alacam galiba, arçeliğe dünya kadar para vermeye gerek yok, sözde birde yerli ürün
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst