Mıknatısla Elektrik Üretme

Kanun dediğimiz şey kul yapımıdır. Hak kanun Allah katındadır. Bizlere bulup araştırmamız düşüyor. Kanun dediğiniz şey okullarda anlatılanlardan ve insan beynin kabul ettiği şeylerden ibarettir. Kimi neden bekleyeyimki? Biraz zorlarsak bu projeyi anlamayı biraz istersek herkes kendi evinde evinin ihtiyacı olduğu enerjiyi üretir. 12 VDC üretseniz UPS ile TV Buzdolabı Kombi gibi cihazları çalıştırsanız yetmezmi? ayda ortalama 30 tl veriyoruz bu cihazlara, yılda 360 tl yapar az paramı?
1000 tl versem bütün araştırmama 33 ayda amorti edicek kendisini.. Uğraşmaya emek vermeye değer...
mehmet bey;
fizikte bilim dünyasında aksi ispatlanmamış kanun geçerliliğini korur.Sizin bahsettiğiniz teorem teorik olarak formüle dökülmedikçe yani ispatlanmadıkça geçersizdir.Makina yapıp patentini almakla olmaz, yaptığınız makinayı kağıt üzerine formüle dökmek gerekiyor.Makina 3 ayrı bankada saklanıyormuş tamam ama gerisi nerde neye dayanarak yapmış ispatı formülü nerede?Ayrıca bukadar büyük buluştan bahsediyorsunuz ama hala evdeki 30 tl den bahsediyorsunuz.Siz savunduğunuz konunun nedenli büyük ve iddalı olduğunun farkında değilsiniz galiba.
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Patent basligi: icinde miknatislar olan alet. Zaten patentin icerigi miknatis ile yapilmis dusuk surtunmeli yataklama abicim. Bedava elektrik ile alakasi yok. Adi patent ya millet birsey saniyor. Benim de patentlerim var ahmet AKIN Yaz bulursun, atla deve degil yani bu iş. Adam onun icine aku koymadiysa ben de adam degilim. Diplomami da yirtacagim..
 
Videoları hala sonuna kadar izlememişsiniz.. cihazı tamamen dağıtıyor herkesin yanında bütün parçaları çıkartıyor.
Son bir tavsiye, yapamayacağınız şeyleri söylemeyin...
Hayırlı bayramlar..
 
dişardan herhangı bır enerjı vermeden miknatislarla enerjı uretmek yanlış anlamayın kusurada bakmayın hayalcılık hemde boş hayalcılıkten başka bışey değıl :)arşimetin kemıklerını sizlatıyorlar bu duşuncede olanlar
 
Sayın tekin126 nasıl bir mantık kurabildiğinizi anlatabilirseniz kimin kemiğini ne kadar sızlattığımızı bizde acizane öğreniriz.
 
Sayın Mehmetf, sayın silvestir, sayın onur ve yorumlarıyla bu konuya katkıda bulunan tüm arkadaşlar; hepinize çok teşekkürler... Gerek teknik, gerekse sosyal olarak pek çok şey öğrendim sizlerin sayesinde. Bir taraftan da hayıflandım. Bu konuyu daha önce neden görmedim diye...

Şahsi görüşüm, "OLMAZ OLMAZ" dır...
Büyük buluşların (zamanı için imkansız olan) pek çoğu basit atölyelerde yapılmıştır. Devasa AR-GE merkezlerinde değil...
Dedelerimizin hayal bile edemediği pekçok teknolojik buluş, bizlerin sıradan kullanım parçaları...Torunlarımız neler kullanacak acaba ?

Sözün kısası, bırakalım mucit olmak isteyenler çalışsın... Hazerfan'ı bıraksaydık, ilk uçağı biz yapacaktık belki de...

Saygılar hepinize...
 
Büyük buluşlar dediğin şey zamanı için büyüktü, ama bu buluşların çoğu yapıldı. Fizik kimya vs konularında çoğu şeyler artık rayına oturtuldu. Yani buluş yapmak artık eskidi gibi kolay değil. Öyle elde tornavida ile 1 avometre ile buluş yapılacak zaman değil. Artık bilinmeyen açıklanamayan ya da bulunamayan pek az konu var ki bunlar da tam donanımlı ekip çalışması gerektiriyor.

Mehmetf , çok iyi inceledim . o verdiğim adresteki forumu tamamen okudum. Kesinlikle tamamen sökme diye birşey yok. Bak, forumdaki adamlar o üniversitede görevli ve bu demoyu bizzat izlemiş kişilere ulaşarak görüş filan soruyorlar. Kendileri anlatıyor yapılan demoyu. Biz burada afaki konuşmuyoruz. Son vidaya kadar sökülmüş olsa kimse bu olayı inkar edemez. Hepimiz kabul ederiz.

Dediğim gibi bir çekiçle tık yaparak 2000d/dk ile dönmeye başlayacak birşey kesinlikle gercekçi değil. Hadi yavaş dönse, arada bir teklese hadi neyse diyeceğim. 2000d/dk ile dönüyor yahu, Şaka gibi.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Büyük buluşlar dediğin şey zamanı için büyüktü, ama bu buluşların çoğu yapıldı. Fizik kimya vs konularında çoğu şeyler artık rayına oturtuldu. Yani buluş yapmak artık eskidi gibi kolay değil. Öyle elde tornavida ile 1 avometre ile buluş yapılacak zaman değil. Artık bilinmeyen açıklanamayan ya da bulunamayan pek az konu var ki bunlar da tam donanımlı ekip çalışması gerektiriyor.

Siz somut verilerle ilgileniyorsunuz. Mesleki eğitiminiz bunu gerektiriyor belli ki. Buraya da "mutlak doğru" diye bildiklerinizi aktarıyorsunuz... Sizin için hayalgücü, ütopya demek...
Sayın silvester, unutmamalıyız ki, tüm buluşlar hayalgücünün eseridir... ABD de devasa Ar-Ge merkezlerinde yapılan buluşlar da, yüksek hayalgücü ve eğitimin birleşmesi sonucu ortaya çıkmaktadır...
Aldığı eğitimi, hayalgücü ile birleştiremeyenler, mevcut kuralları uygulamaya ve uygulatmaya (yani mühendislik yapmaya) devam eder. Hayalgücünü kullananlar bilimadamı olur.
Robotik düşünce, insanlığa yakışmaz...
Ben, 21. yüzyılda; Yüce Allah'ın(cc) sonsuz ilminin sadece çok küçük bir kısmını çözebildiğimizi düşünüyorum... Bu bağlamda, tüm evrenin "manyatizma" esasında varolduğunu da unutmamak gerekir. Muntazam bir manyetizma, tüm yıldız ve gezegenlerin yörünge ve dönüş hareketlerini sağlıyor.
Tüm elektrik motorları, jeneratörler mıknatıslanma ile çalışıyor. Belki de çok basit bir dizilim sayesinde, tamamı sabit mıknatıslardan oluşan bir motor yapılabilir...
Belki bu motor, bildiğimiz elektrik motorları gibi sabit stator içinde dönen rotor sisteminde olmayacak. Bildiğimiz içten yanmalı motorlara da benzemeyecek. Çok farklı bir mekanik sistem neden olmasın ???
Bence doğru açıyla, doğru dizilimle yapılan mıknatıs yerleştirmesi işe yarayabilir... Dünyanın manyetik kuzeyi de, gerçek kuzeyden kayıktır...
Belki de, yapılan bu motor ilk etapta kullanıma uygun olmayabilir. Elbette onu da geliştirecek birileri çıkar...
 
Sayın mardahan teşekkürler tam olarak ifade edemesemde insanlara nötr şeyler vermeyin derken bunu kast ettim.
Engel olmayın. Fikrinizi söylediniz teşekkür ederiz. Ama ben devam ediyorum. Benim Yaptığım ufakta olsa neodyum mıknatıslı motorum 880 devir gibi dönüyor. buda benim cnc tezgahında yapılan işlemler için verdiğim yanlış ölçülerden kaynaklanıyor.
Rotor ile gövde arasında 1mm den fazla boşluk ve kapaklı kendinden yağlı rulman kullandım.
Bayram bitimininde rotor ve rulmanları değiştirdikten sonra Allah nasip ederse Bittiğinde Fotoğrafları göndereceğim.
Dişli sistemini ilerde yapıcam Allah nasip ederse. Sizlerde ne olur ne olmaz takip edersiniz.
hoş inkar etmek huy aldıysa kanıt bile inkar edilir..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst