Mıknatısla Elektrik Üretme

Hiçbir enerji yoktan var vardan yok olmaz. Birbiri arasında dönüşebilir.

Bu dönüşümde ürettiğin enerji tükettiğin enerjiden büyük olamaz.

Sonuç olmaz...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yer cekimi var isde her ne olursa olsun yere dusmezmi dusuncede miknatis bunu yukari cekecek sadece miknatisin devreye girisini ayarlamak onemli burda
 
Sorunda orda :D yer çekimi her zaman var. Tekrar yukarı çıkartmak için harcayacağın enerjiyi düşündün mü?
 
Efendi arkadaşa da dediğim gibi, yer çekimi ile bir süre çalışır sonra devreyi mekanizmayı tekrar kurmak gerek, Serkanın da dediği gibi. Aşağı giden ağırlığın karşı ağırlığı var onu ne yapçaz ;) bkz; Terazi.
 
Karsi agirligi miknatislanma olarak dusun. Miknatis gucu agirligi yukari cekecek ve miknatis oz kapatacagiz. Yer cekimi tekrar assa cekecek ve bu esnada elektrik uretecek ayni sekilde yukari cikarkende elektirik uretilebilir sadece basit bir duzenek lazim...
 
Karsi agirligi miknatislanma olarak dusun. Miknatis gucu agirligi yukari cekecek ve miknatis oz kapatacagiz. Yer cekimi tekrar assa cekecek ve bu esnada elektrik uretecek ayni sekilde yukari cikarkende elektirik uretilebilir sadece basit bir duzenek lazim...
Kardeş mıknatısın menziline girdi mi hemen çeker öyle ara*tampon bölge yok düşünemiyorum, ufak ölçekli maket yap vidyoya çek düzeneğe sonra karar veririz öyle devam edelim!
 
Kardes miknatisdan kasit bildigimiz miknatis degil rolelerdeki miknatis yok mu eloktro miknatis... Imkanim olsa neler yapacagim da is emekli olmayi bekliyor o zamana kadar parayla kullanin heminizi kurtarcam merak etmeyin... Her zaman bir yol vardir kuran ne der dusunun okuyun tartisin olmaz deyip hepimiz birakirsak olmaz olacak ha ole ha bole urerilebilecek hersey uretildi diyen insanlara inat... Bazi seyler kesf edilmeyi bekliyor o kadar dusunelim tarrisalim bize fikir sunanlari cok bilmis cok bilmis olmaz deyip hevesini kirmayalim olmayacak olani bidaha anlatalim gosterelim izah edelim tekrar fikir alalim... Yazdiklarimi kimse uzerine alinmasin lutfen genel olarak dusuncelerimi yazdim
 
Güzel dedin kimse alınmasın konu başında ve benzeri "bedava" konularında bahsedildiği gibi neden olamayacağı sebeplerini anlattık devir daim makinelerinin neden çalışmayacağı makaleleri var, tamam tartışalım ama sadece aklındaki soruyla değil fizik kimya termodinamik vb. kitabını oku (Kutsal Kitabımız Kuran-ı Kerim'in ilk ayeti oku değil mi?) kanununu bil az önce yazdığım gibi ölçekli maket yapın öyle tartışalım.

Mesele sadece tartışmak değil ıspat etmek de gerek, fikri ortaya atan ıspat etmeli karşı görüştekiler değil, yarın öbür gün biri çıkar yer çekimi yoktur başka güç var der kenara çekilir diğerleri bilinen kanıtları bugüne dek bildiğimiz bilgileri 10larca 100 lerce sayfa yazacak mı?
 
Kardes miknatisdan kasit bildigimiz miknatis degil rolelerdeki miknatis yok mu eloktro miknatis...

İşte bunu diyoruz. Düşen nesneyi yukarı çekebilmek için bir elektromıknatıs kullandınız. İşte sorun burda başlıyor. Sizin düşündüğünüz düzeneği kurduk diyelim. yukarı aşağı hareketle elde edeceğiniz enerji elektro mıknatısla hareket eden nesneyi yukarı çekmek için harcadığınız güçten daha fazla olmayacak.

Sisteme verdiğiniz enerji < sistemden aldığınız enerji

denklemi kurulamayacak. Bir elektromanyetik enerji ile diyelimki 1 kg lık bir nesneyi diyelimki 30 cm mesafeye kardırmak için ne kadar büyük bir manyetik enerjiye ihtiyacınız var biliyormusunuz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,585
Kullanıcılar
449,925
Son üye
Taylor Quinntin

Yeni konular

Geri
Üst