Mıknatısla Elektrik Üretme

bende miknatizlarla ugrasiyorum calisacagina inancim tam sorun istedigim parcalari yaptiramamam miknatis almisdim 500 $ simdi yanlis malzeme oldugunu anladim simdi dogru malzeme alicam calisacagina inaniyorum
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
mehmet kardeş bayram bitti, çalışan bir sistem olmasa bile biryerlerde takılıyor olsa bile plan,çizim foto paylaş. paylaş ki bizim gibi meraklılar bakarsın senin görmediğin gözle görüp bir şeyler yapabilirler. ben yaklaşık 40-50 deneme yaptım sonuç hüsran, ama kafamda daha değişik şeyler oluşmaya başladı. taze emekliyim daha en az 12 yıl daha çalışıp borçlarımı ödemem lazım (lotodan para çıkarsa olay değişir:) )daha sonra bu işe daha fazla ağırlık vereceğim. ama olmaz olmaz sakın unutma mutlaka birilerin gözünden değilde kendi gözünden doğruyu (açıyı, adı her neyse) göreceğinden eminim...
 
Arkadaşlar, mıknatısla elektrik üreten bir üreteç yapıldığını biliyorum. Bedava elektrik üreten bir cihaz yapıldı ve patenti alındı. Yapan da bir Türk. Araştırıp daha detaylı bilgi vereceğim.
Dünyada pek çok örneği de mevcut.
Türk mucit basın önünde cihazı çalıştırdı, parçalayıp tanıttı. Vİdeosunu izlemiştim,fakat şimdi bulamıyorum. Patenti uluslararası bir firmaya geçti ise saklanması normaldir. Tesla'nın başına gelenleri bilenler vardır sanırım.

Arkadaşlar bu tarz çalışmayacağı kanıtlanmış gereksiz projelerle vakit kaybetmeyelim, enerji vardan yok yoktan da var edilemez.Bunu ilkokulda görüyoruz, lisede görüyoruz üniversite okuyan arkadaşlardan termodinamik dersi alanlar sanki hiç bilmiyormuş gibi bir daha görüyor anlıyor.
Gelelim manyetik motor meselesine, o motor(!) hareket etse dahi ucunda bir yük döndürebilmesi mümkün değil, bir elektrik motoru ne zaman güç üretir miline yük bağlandığı zaman boşta güç üretir mi hayır üretmez.Mıknastıslar ile yapılan sistem dönse dahi anca kendisini döndürebilir o da kısa bir süre ucuna bir tane enerji harcayan bir alternatör veya minicik bir su pompası bağlayında görün.Bir arkadaş alternatör döndürmüş, alternatörün çıkışına iki tane ön far ampülü bağlayın sonra paylaşın forumda sonuçları gidipte bir ton para harcayıp cnc de tornada frezede dişli falan yaptırmayın.
Enerji yoktan var edilmiyor. Ortamdaki enerjiyi çekiyor mıknatıs... Hangi ortam dersen, bilimin henüz açıklayamadığı bir enerji alanı...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Buyurun, Türk mucidin bedava elektrik üreteci: *****
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
sayın tesla bu forumda etkin değilim ancak arada girebiliyorum konu benim konum ve su anda bu konunun üstünde çalışıyorum biraz zorlanıyorum ancak projenin gerçekleşeceğinden adım gibi eminim siz yanlış mıknatıs edinmişsiniz bana biraz anlatırmısınız nasıl yanlış ?

benim her mıknatısa göre bir fikrim var :)
 
hocam eğer ingilizce biliyorsan sana free-energy-info.co.uk sitesini öneririm. Pek çok döküman ve patent mevcut. Cihazların çalışma mantıklarını iyi incele , ancak hemen birşeyler olacak diye bekleme. Bir iş için bazen insanlar yıllarını veriyorlar...
 
beyler projeyi kurdum ancak çalıştıramıyorum bana yardım edecek birini arıyorum okmeydanı şişli çağlayan bu çevrelerden birini arıyorum mıknatıslarda anlaması yeterli resimleride koyacağım şimdi akıl verin bana bi :S
 
fikirlere açığım benim bunu 1 2 haftada bitirmem lazım en geç
 
Projeyi kurdum ancak çalıştıramadım demişsin. Buradaki proje mıknatısların itme-çekme gücünden bir dönergeç mi (başka isim bulamadım dönergeç dedim) yapmak, yoksa mıknatıs - bobin ilişkisinden elektrikmi üretmek ?

Mıknatısların gücünden dönergeç yapmak istiyorsan bunu bu sitede yapan henüz yok sanıyorum. O yüzden kimsenin yardım edeceğini sanmıyorum. Yok abi, ben mıknatıs ve bobinle elektrik üretmek istiyorum dersen o kolay. Zaten elektrik üretmenin başlıca temeli budur.
 
benim deneyim'e ne dersiniz hurdacıdan bir ç.makina motoru aldım kömürlerden 12 volt verdim statordan 110 volt ac akım aldım hatta kendimi bile çarptırdım:eek: lakin rotor aşırı ısınıyordu. neyse stator'u söktüm attım 70 pimaj monte ettim ayrıca hdd mıknatısları neodyum bilirsiniz hur hdd topladım ve n ve s kutuplarına göre hızlı yapıştırıcıyla pimaja yapıştırdım 2 haftamı verdim ama verim aldım şimdi kömür sorunum var yan yana çift kömür kullanınca 2 katına çıkıyor voltaj çift kömürü sığdıramadım şarjlı matkapla tahrik ettiğimde 24 volt yükte 14 volt verdi çift kömür yani =4 kömür uygulandığında 54 volt veriyor yani rüzgar gülü için nereyse hazır ilk deneyimim amatörce ustaların eline geçse gayet verimli alternatör olur değilmi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst