Yeni Elektrik-Elektronik Mühendisi Ne Yapmalı?

İnşallah olmazsın :))) İnşallah hiç kpss ye bulaşmazsın, inşallah devletle hiç bir işin olmaz, devamlı üretir devamlı gelişirsin. Bu arada en son kpss den kaç puan aldın, tercih yaptın mı :)))

70 aldım tercihte yapmadım :) girme sebebim ise benim isteğim dışında gelişen bi kaç olay :)
 
70 aldım tercihte yapmadım :) girme sebebim ise benim isteğim dışında gelişen bi kaç olay :)

:)) Aman dikkat et arkadaşım, Allah korusun bir da ki sefere yanlışlık sınav formu alıp yine yanlışıkla sınava girmezsin, yanlışlıkla yüksek puan alıp ve yanlışlıkla tercih yapıp vede yanlışlıkla çok iyi bir kuruma atanmazsın, Allah korusun gerçekten :))
 
:)) Aman dikkat et arkadaşım, Allah korusun bir da ki sefere yanlışlık sınav formu alıp yine yanlışıkla sınava girmezsin, yanlışlıkla yüksek puan alıp ve yanlışlıkla tercih yapıp vede yanlışlıkla çok iyi bir kuruma atanmazsın, Allah korusun gerçekten :))

hayırlısı ne ise o olsun cümlesi için :)
Ben burda şimdiki düşüncelerim ve arasında büyüdüğüm mühendislerden gördüklerim ile konuşuyorum.
Benim bi sürü tanıdığım oldu okul vs vs. çoğunun genel düşüncesi: Bi kuruma atanayım da rahat rahat maaşımı alayım yatayım. Ben böyle olmak istemediğim için bu şekilde özelde çalışmak istiyorum. ama bi abim demişti ki nerde olursan ol aldığın paranın hakkını ver.
 
konu hakkında yazılan tüm yazıları okudum. Ben bir özel üniversitede burslu olarak elektrik - elektronik okuyorum . 3. sınıfın ilk dönemini bitirdim ve haliyle okul bitince ne yapıcam konusunda sorular oluşmaya başladı aklımda. Aydınlatma dersi alıyoruz linye sorti hesabı gerilim düşümü hesabı herşey oldukça iyi gidiyor bitirme tezimi bile bu dersten alabilirim. Autocad operatörü sertifikasını bilgeadamdan aldım . mart ta plc-scade temel eğitimi yazında bir üst düzeyi daha varmış onu almayı planlıyorum . Ayrıca iş güvenliği sertifikası varmış araştırdım biraz kısmet olursa onuda almayı planlıyorum . Buarada bölümü %100 ingilizce okuyorum hazırlıkta okudum. Şimdi burda bilgisi olan insanlar görünce sormak istedim .
1) Şuan istanbulda yaşıyorum ünv.den dolayı fakat ben küçük şehir insanıyım aydınlıyım buralar pek bana göre değil ege bölgesinde çalışmak istiyorum.
2) Okul bitince hemen askere gidip döndüğüm zamanda kız arkadaşımla evlenmek istiyorum.
Ve yıl kaybetmek istemiyorum. Herkes konuşuyo tecrübe kazanmadan olmaz filan ya arkadaş ! ben bu bölümü kazanmışım ünv. okuyorum bu gereken tecrübe neden ünv. eğitimi içerisinde verilmiyo ? Saçma sapan edebiyat - tarih dersi koyucağına plc Scada eğitimi koy yada her dönem sonu yolla şantiyeye şirketlere tecrübe kazanalım ben neden yıl kaybediyim ki şimdi mezun olunca alıcağım maaş ege bölgesi içinde 1500 tl yi hayatta geçmez ben nasıl yaşam kuruyım ? nasıl evleniyim ? nasıl hayatı düzene oturtıyım? şu an bile aldığım burslar dahil 1700 tl ye yaşıyorum ist. da
Eğer gerçekten kpss ye girip 85 üstü bir puan alıp ege bölgesinde devlette 2500-3000 tl ye bir işe girebilme ihtimalim var mı ? ayrıca müfettişlik tarzında sınavlar varmış bunlara girip maaşımı 4000 tl ye çıkarma şansım var mı ? yoksa bunlar masal mı ?
 
85 üstüyle zor, 90 civarı ile 3 bin tl civarı alabilirsin, kurumuna göre 3 bin lira üstüde olabilir. 2.500 tl maaşlar tarih oldu!!! Müfettiş ve uzman olursan 4.500 tl civarı olur ama torpil lazım. Onun dışında düşündüklerin gerçekten çok doğru.

Son yılların yalanı; maaş başta düşük olur, sonra zamanla artar derler, doğru artar ama hiç de düşündüğün rakamlara varmaz vede çalışma şartların maaşın arttıkça dahada ağırlaşacak ve sorumlulukların o kadar çoğalacaktır. Yani bir bardakta su var derken , o bardağın tuzlu su olduğunu söylememekte bir tür yalandır!!!
 
Son düzenleme:
okul bakış açısını verır kişi kendını sureklı gelıstırır
okulldan mezun oldugunda devasa bı sevıyeye sahıp teknık eleman cok nadır bulunur .. Varsa bıle temelı vardır okuldan once
yapılacak tekşey sabır ve atılan adımların dusunulerek atılması
 
Aradan çok zaman geçmiş.. bu sitede arama yaptığımda formların 3/1 de hep senin mesajlarını okudum.. merak oldu
su anda hangi kurumda çalışıyorsun? ve bunları yazmadan önce özel de çalıştım mi ? veya kendi işini yaptin mi? Saygilarimla
 
Abilerim şimdi ben bu sene sınava gireceğim. Mühendislik okumak gibi bir niyetim var. , Bilgisayar, Makine veya Elektrik elektronik okumak istiyorum. Aslında bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum ama diğer iki bölümdede bilgisayar dersleri olduğu için üzerine koymak anlamında diğer bölümleride araştırıyorum. Gördüğüm şu kimse hayatından memnun değil. Acaba yurtdışına mı gitsem(böyle bi imkan şuan için yok ama üniden sonra belki olabilir). Birde kazanılan ücretler var. nerdeyse 3 kuruş para veriyor devlet. gerçi a grubu b grubu ne demek bilmiyorum ama işin sonunda bu kadar mı kazanılıyor gerçekten. maaşlar bunlar mı? http://www.5n1khaber.com/elektrik-elektronik-muhendisligi-is-imkanlari-maasi-20170242095 . En son sorumda şu en güzel yıllarımı mühendislikle öldürmelimiyim. Sosyal medyadaki karikatürler çok düşündürücü. Cahil cahil konuşmuş olabilirim özür dilerim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,716
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst