yıldız üçgen problemi

Yukarıda bahsetmiş olduğum genelde dikkat edilmeyen husus yıldız kontaktörü ana kontaklarının kısa zamanda bozulmasına neden olur, deforme olan ana kontaklar çıkışta gerilim düşümüne neden olur.
Yıldızda bahsettiğiniz düşük gerilim bu problemden dolayı olabilir,yada bobinaj kaynaklı sarım ve izolasyon problemi olabilir. Önce yıldız kontaktörünün ana kontakları sağlam mı kontrol edin.
Üçgene geçişte kontaktörün bırakması aşırı gerilim düşümünden yani yıldızda devrini alamayan motor üçgene geçişinde direk yol verilmiş gibi çalışır aşırı demeraj akımı çeker gerilimi çökertir. Gerilim aşırı düştüğünden kontaktör bobini paleti bırakır stopa basılmış gibi sistem durur.
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Voltaj düşümü bu motora gelen ana hattada varmı yoksa kablo bağlantılarında bir gevşeklik yada kabloda voltaj düşümümü var acaba ? Bunu denetledinizmi ?

Voltaj düşüklüğü şebekedenmi kaynaklanıyor kablo hatlarındanmı? Ayrıca bu voltaj düşüklüğü kontaktörlerin çalışma voltajından aşağımı düşüyor o yüzdenmi çekemiyor.
 
yıldız çalışma anında voltaj düşüklüğü şebekede oluyor
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst