UPS çıkış voltajı vermiyor

hako84

Üye
Katılım
12 Nis 2008
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar UPS girişine voltaj gelmesine rağman sigortaları sağlam kart girişlerinde de voltaj var akü 3 adet 12 volt akü çıkışı 40 V buna rağmen çıkış voltajı vermiyor UPS sorun ne olabilir önerisi olan var mı ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ups kaç kva arıza sinyali veriyormu onlinmi offlinemi?
 
Sn.hako84 ups'nizin voltaj verememesinin muhtemel sebepleri şunlar olabilir:
1.Ups cihazının on-off açma kapama düğmesine basıldığında,eğer şebekeden elektrik gelme durumu varsa buzzer sesinin kesilip,elektriği bypassla direk kendi içinden geçirip verebilmesi,Şebeke elektriği kesikse veya fişe takılı değilse ise, buzzerin kesikli ses vermek suretiyle,bu kesikliği röleleri ile algılayarak, ups invertöründen dc-ac dönüşümünü yaparak 220 v.ac.yi vermesi gerekir.Düğme açık değil kapalıysa eğer, ne bypass yoluyla,ne de akülerden dc-ac invertör devresi yoluyla bir elektrik çıkışının verilmesi söz konusu olmaz,ayrıca verilemez.
2.Eğer ups'niz şebeke kesikken veya fiş çekili iken,yani destek vermesi istenen esnada elektriği üretip vermiyorsa,en başta muhtemel sebep olarak,akü grubundan direk bağlantılı invertör kartının giriş kısmında bulunan sigortası atmış,gevşemiş olabilir,bu takdirde şebeke yokken,sigortadan bir akım geçmeyeceği için elektrik üretimi yapılamaz.
3.Cihaz çıkışında bir kısa devre durumunda otomatik sigorta atmış bulunduğundan,çıkış akımının alınması için buton türünde resetlenebilen bu özel basmalı tipteki otomatik sigortanın,üzerine ayrıca basılarak resetlenmemesi,unutulması yüzünden,çıkışta 220 volt ac.üretilip veya bypass yapılarak alınmayabilir.
3.Çıkıştaki 220voltluk ac. hattında bir kısa devre durumuna çok(Kısa devrede otomatik olan sigorta atar çünkü) yakın,çok yüksek değerlerde,yani ups gücünüzün kat kat üstünde bir yük eğer bulunuyorsa,cihazınızın kendi iç özel röle sistemi yüzünden,çok kısa bir an çalışıp,sonra da çalışamaması,sürekli akım verememesi söz konusu olabilir.
4.Diğer bir muhtemel sebep ise,ups'nizin invertör devre kartında oluşabilen bir iç arıza nedeni ile,invertör devresi sigortasından gerekli yüksek amperajlı akım da geçtiği halde çalışamama durumu yine söz konusu olabilir.Kolay gelsin.

Not:Yazmış olduğum bu muhtemel arızalar kendi ups'm olan "Line İnteraktif" tip bir ups için geçerli olabilenlerdir.Sizin sahip olduğunuz ups,bu 3 farklı tipten bir başkası ise,muhtemel sebeplerle,arıza beklenti şekli de biraz daha farklı olabilecektir.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.Upsin invertör kartında problem gözüktü....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,338
Mesajlar
916,821
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst