Topraklama Hakkında Genel Bilgi

konuyu cok güzel acıklamışsınız ama ben sıfırlama yapmanızı tavsiye etmiyorum cok tehlikeli.evinizin veya iş yerinizin baglı bulundugu trafodan yanlışlıkla faz nötr yer degişiminde sizin evinizdeki veya iş yerinizdeki cihazlarınızın gövdesinde enerji olacaktır.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
slm arkadaşlar yangın yonetmelıgı konusunda okulda teftiş yapıldı ve şurayı anlamadım ;
...KAZAN DAİRESİ ELEKTRİK PANOSUNUN İÇ KISIMINDAKİ SİGORTA VE ŞALTERLERİN DEĞİŞTİRİLEREK TOPRAKLAMANIN GÖVEDEYE​ MONTE MONTA EDİLMESİ ...
kazan dairesınde bır adet ana pano her kazanın da kumanda panosu var burada bahsedilen durum nedir ? tşk
 
slm arkadaşlar yangın yonetmelıgı konusunda okulda teftiş yapıldı ve şurayı anlamadım ;
...KAZAN DAİRESİ ELEKTRİK PANOSUNUN İÇ KISIMINDAKİ SİGORTA VE ŞALTERLERİN DEĞİŞTİRİLEREK TOPRAKLAMANIN GÖVEDEYE​ MONTE MONTA EDİLMESİ ...
kazan dairesınde bır adet ana pano her kazanın da kumanda panosu var burada bahsedilen durum nedir ? tşk

- Ana panodaki sigorta ve şalterlerin akım yönünden tahkiki gerekli
- Ana panodaki trifaze sigorta ve şalterler nötr kesmeli (4 fazlı) olmalı
- Bina topraklamasından gelen hattın ana pano içinde topraklama barası (eşpotansiyel bara veya toprak prizi de denir) oluşturularak her cihaza taşınması; cihazlara taşınan veya bina topraklamasından getirilen topraklama iletkeninin cihazların akım taşımayan metal aksamına, dış kılıfına, kumanda panosunun gövdesine vs. bağlanması...

istenmiş görünüyor.
 
sıfırlama ancak topraklama hattı varsa nötr hattına takviye olarak yapılablir(. dengesiz yük dağılımlarında trafo topraklamaları yetersiz olursa nötr üzerinde artık elektrik görülebilir işte bunu almak için iyibir topraklama nötrke köprülenebilir) yoksa evin topraklama ihtiyacı için yapılamaz aksi halde demirdöven arkadaşıma aynen katılıyorum saat değişimlerinde veya tadilatlarda faz nötr yer değişimi yapılabiliyo kesinlikle sıfırlama yapılmamalı saygılar
 
Merhaba kolay gelsin eski bir binada oturuyorum ve binanın topraklaması yok . Elektronik eşyalara zarar gelmemesi için binayı topraklamak istiyorum . Binaya gelen şebekenin toprak ucunu büyü bir levha ile birlikte toprağa gömsem olur mu ?
 
arkadaslar bir sorum olacak.tokraklama yaparken topraklama çubukları ile bina temelindeki 30x3.5 mm galvaniz çelik lamaları termo kaynak ile kaynak yapıyoruz.bunun haricinde topraklama çubuklarını da (bina çevresindeki) birbirleriyle som bakır ile bağlantılı yapmamızda bir sakınca olur mu?uygulama da böyle mi yapılıyor,yoksa sadece topraklama cubuklarıyla 30x3.5 mm lik galvanizli lama mı irtibatlandırılıyor?
 
konuyu sonuna kadar okudum bana çok faydası oldu... ellerinize sağlık
 
paratonerin yapılışını gösterirmisiniz.
bağ evinde hobi bahçemde kedim yapmak istiyorum
 
Son düzenleme:
bilgiler çok sağlıklı teşekkürler. benim bir problemim var 6kva ups cihazı ara sıra sürekli alarm veriyor ups nin servisi topraklamanın 76 v olldugunu belirterek hatayı topraklama hattında buluyor. ups hakkında cok bilgim yok ama bana mantıksız geldi doğru mu sizce?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst