Tek start butonu ile 3 motoru çalıştırıp durdurmak

selam mesut bey Animasyon halinde devrenin çizimi ektedir. demişsiniz ben bulamadım yardımcı olursanız sevinirim bu devre bana gercekten lazım saygılarımla..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşlar bişey sormak istiyorum ofisteki lambalar yanar durumdayken sönüp tekrar yanıyor lambalar floresan lambadır teşekkürler
 
Mesut Bey'e katılıyorum bu şekilde soru sorulmaz mesut bey yine nezaketen cevaplamış ama ben olsam bunu kesinlikle yapmazdım soru sormanın da bir usulü adabı var
 
mesut bey kumanda çizim programını nasıl temin ederiz yardımcı olursanıs sevinirim saygılar
 
Arkadaşlar sayın mesut beyin cizmiş olduğu projede hiç bir sorun yoktur...eleştirme yerine anlamadığınız tarafları soru olarak yazarsanız daha iyi olur...lütfen emeğe saygı ....farklı projelerlede konuya farklı yardımçı olabilirsiniz çok hataları biliyorsanız...birde onları görelim bakalım....
 
Bende EKTS programını indirip yeni yeni basit devreler çizmeye başladım..EKTS de bulunan asansör devresini çizip çalıştıran arkadaşlar var ise burada yayınlamalarını rica ederim..
 
konveyör sistemlerde kullanılabilir.

ilk defa butona bastığında en sondaki 1.bant çalışır. sonra o banda malzeme veren 2.band çalışır. sonra sisteme malzeme veren en öndeki 3.bant çalışır.
Tekrar basılınca taşıma işlemi durur.

Eğer 3 buton olsa operatör sondaki bantları çalıştırmadan malzeme vermeye kalksa ortalık karışır.Bunu önlemek için bisürü kitleme koymak gerekir. BU yöntem en iyisi hemde tek buton :D Gerçi Sadece butona basıp motoru çalıştırmakta mantıklı değil önceki motor çalışıyorsa diğer motorun çalışabilmesi için kontaktörden çalışıyor bilgisi de alınmalı bence.

Bu arada çizim programı benim de hoşuma gitti.

Aramaya üşenip paso soranlar için link burda:

https://www.kontrolkalemi.com/forum...-ve-simülasyon-programı-kullanım-klavuzu.277/
 
Bu devre çalışmaz. Milleti kandırma. 1. motor çalıştığında 2.motorun devresindeki NC kontak açılacağından 2. motor çalışmaz...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,220
Mesajlar
915,906
Kullanıcılar
450,007
Son üye
harunppp

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst