Tef Mezunlarına Bulgaristan Gabrovo Teknik Üniversitesinde Mühendislik Tamamlama

bende bg vatandaşıyım ;) aynız zaman da T.C vatandaşıyım Yıldız Teknik Üniv. elektrik mühendisliği mezunuyum yüksek lisans bitmek üzere, buradan bg ye gitmek isteyen arkadaşlar 15-20 bin dolara bg'de isterseniz astronot diploması bile alırısınz isterseniz anaokulu isterseniz lise isterseniz de hayat okulu mezunu olun bg böyle bir yer işte

Farketmez bilemiyorum sonuçta bizim 15-20 bin gibi bir para vereceğimiz yok.En kötü ihtimal gider avrupa'da bir ülkede çalışırım.Türkiye'de beni bağlayan bir durum yok.Bu ülke bu tür sorunlarla uğraşırsa daha çok yerinde sayar.Avrupa ülkeleri çözüm buluyor bizim bulacağımız yere.Pislik bir sistem içindeyiz.
 
Arkadaşlar;

Bulgaristan'da uzaktan eğitim tarzında mühendislik tamamlama yapıldığı dedikodusu var gerçekliği nedir bunun bilgisi olan var mı? Sadece sınavlara girmek, Bulgaristan'da pek bulunmamak, daha doğrusu bir yandan burada çalışarak verdiğimiz parayı amorti edebilmek v.b.

Merhaba;
Konu hakkında bildklerimi sizinle paylaşmak isterim.
Lütfen Dikkatli okuyun ve paranızı oralara boşuna yatırmayın.

Ben Otomotiv Öğr. mezunuyum ve özel bir şirkette çalışıyorum.
Bulgaristanda okuyup mühendislik tamamlama fikri başta bana da cazip gelmişti, bu işi İstanbulda bir firma (Universium Eğit. Dan.) ile irtibata geçtim, konuyu haberleden öğrendiğimi söyledim doğru olup olmadığını sordum. Bana kendileri Bulgaristan Gabrovo Tek. Üni. Mühendislik tamamlama olduğunu ve bunun için İstanbulda 150-200 Euro karşılığında İngilizce sınavı yapılacağını ve eğer sınavdan kalınırsa üç haftada sadece hafta sonları hızlandırılmış İngilizce kursu olacağını tabi bunun da bir bedeli olduğunu (250 Euro) olduğunu söylediler.
Firma Rehberlik ve kayıt işlemleri için de 1000 Euro para istiyor.

Tabi bu konuşmadan sonra firma telefonumu aldı ve beni iki gün sonra tekrar aradığında düşünmek için fazla zamanımın olmadığını 2 hafta sonra İstanbulda sınav yapılacağını söyledi. Firmanın aceleci tavırları beni şüphelendirmişti.
Şüphelendiğim için derin bir araştırma yapamaya karar verdim ve Firmanın bana haberlerde çıkan yazının doğru olduğunu söylediği aklıma geldi ve Haberde Gabrovo Tek. ile Marmara Tek. Üni. Dekanı Sn. Prof. Dr. Mehmet Akalın Beye e-mail yazdım, habelerde bahsi geçen konunun doğu olup-olmadığını sordum. Akalın Beyden bana gelen cevap ise şöyle:
Bu konu Üniversite ve fakültemiz ile alakalı bir şey değildir. Yalnış
beyan yapıyorlar. Dikkatli olun.

Selamlar

Prof Dr Mehmet AkalınEvet Hocamın cevabı da olayların birer yalan olduğunu anlatmaya yetiyordu aslında. Ama ben yine de araştırmaya devam ettim ve Önce Bulgaristan Gabrovo Üniversitesi ile yazışmalar ve telefonla görüşmeler yaptım, onlar da bana eğer istersem İngilizce sınavına girmeden de Bulgarca olarak da okuyabileceğimi söyledi, İstanbuldaki Universium firması ile birlikte mi çalışıyorsunuz dedim evet dedi ama hiç aracı danışmanlık firması olmasa da Gabrovo Tek. Üni. belgeleri Posta ile göndererek önce bir ön kayıt sonrasında da aıl kayıt için Gabrovoya gelerek parayı iki eşit taksitte yatırmak koşulu ile Mühendislik tamamlama yapılabileceğini ve eğitim de sadece her iki dönemde 3 hafta eğitim akabinde dönem sonunda 2hafta sınavdan ibaret olduğunu söylediler. Verdikleri diplomanın da Her yerde denkliği, geçerli olduğunu söylüyorlar.
Anlamıştım para için adamların yapamayacağı birşey yoktu.
Bu olaylar FAZLASIYLA CAN SIKICI OLMUŞTU ve YÖKü telefonla aradım ama ne yazık ki telefonlara bakmıyorlar, e-mail yazdım malesef cevap yazmadılar. Bu iş aklımda kalacağına biraz daha masraf edip Ankaraya YÖKe gittim ve olan-biteni Yökte Balkanlar Denklik biriminde bakan Hülya hanımla konuştum. Bana
Gabrovo Tek Üni. bizden Mühendislik tamamlama ile ilgili bir bilgilendirme ve istekte bulunmadıklarını, eğitim şeklinin de devamlı değil de sadece 3 haftalık bir eğitimden geçerek bir sınala puanlama yapıldığı için Gabrovo Tek. Üni. Bizden (YÖK)ten KESİNLİKLE olumlu bir cevap alamazdı çünkü bu öğretim şekli uzaktan eğitime giriyor bunu da YÖK kabul edemez dediler.

OLAN BİTEN BUDUR.
YÖK ÖĞRENCİLERİN YURT DIŞINDA OKUMASI TARAFTARI DEĞİL.
ATAMASI OLMAYAN BİZ TEKNİK ÖĞRETMENLERİN TÜRKİYEDE BİR ÜNİVERSİTE KAZANIP MÜH. TAMAMLAMASI VEYA YÖKÜN BİZİM İÇİN BİR ŞEYLER DÜŞÜNMESİ GEREKİR.
 
Mühendislik tamamlama programı için uğraşmanızı tavsiye ederim. Teknik Eğitim Vakfı'nın çalışmaları arasında teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programı da vardır ve bu yönde şu sıralar çalıştay yapılmaktadır. Teknik Eğitim Vakfı'nın çalışma ve faaliyetlerini takip etmenizi öneririm.

Tahminime göre 1-2 yıla kalmaz hem devlet hem de vakıf üniversitelerinde tamamlama programları açılacaktır. Çünkü yasal haklar ve hukuk bunu gerektiriyor.

Şunu unutmayınız, Türkiye artık daha demokratik, akılcı ve çağdaş bir ülkedir.

Mühendislik artık birilerinin sultası, uçan süpürgesi veya başkalarına yedirilmemesi düşünülen pastası değildir. Koşullar bunu zorlamaktadır.
 
Sayın durceylan TEKEV in yaptığı çalıştay sonuçları YÖK e gönderiliyor mu yada yök ile bir bağlantısı varmı.
Eğer YÖK ün içinde mühendis odaları yanlıları varsa bu iş yine çıkmaza girebilir de onun için soruyorum
 
Arkadaşlar,

Burada Bulgaristan'daki mühendislik tamamlama programına kayıt yaptıran var mı?
 
MErhaba, ben yaptırdım, vize işlemleri ile uğraşıyorum ancak kafamdaki sorulara engel olamıyorum, YÖk denklik vs.
 
SLM designer11 ;
Keşke en başta YÖKe gidip sorsaydın. YÖK o diplomaya kesinlikle denklik vermeyeceğini bana bizzat söyledi, sen de birinci ağızdan duymuş olurdun.
Hayırlısı olsun ...
 
Designer kardeş, 150 kişi kayıt yaptırdı deniliyor. Doğru mu sence?
 
Merhaba, evt 150 kişi olduğu hatta bunların içinde Marmara üniversitesinden ve diğer ünilerden kadroları teknoloji fakültesine aktarılmayan öğretim üyeleri ( 20 kişi) olduğuda söylendi. Ancak 150 kişi danışmanlık şirketinin söylediği rakam, beden bu hafta içi yök e gidip soracağım durumu.

[email protected] adresinden daha hızlı iletişim kurabilriz ,
 
Hülya Hanım var, bütün Balkan ülkelerine o bakıyor. Genelde ona yönlendiriyorlar.

Olmazsa ÖSYM ile yerleşme konusunu da sor.

Bizi de bilgilendirirsen seviniriz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst