Start KontaktÖrÜ Neden Çekmİyor???

Söktüğünüzü söylediğiniz muhtemelen RC Filtre.Bu,bobini gerilim yükselmelerine karşı koruyan bir ele-
man.Ana devrenin çalışmasını engellemez.Kontaktör büyük olduğu ve gerilim küçük olduğu için ,start
anında yüksek akım çekiyor.Kablo kesitleriniz yeterli ise,klemens temaslarını gözden geçirmekte yarar
olabilir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
İlk once bende RC filitre olarak düşündüm Sonra aklıma başka bir elektronik devre geldi. Gerçi arkadaş yazmış ama farketmedim AC devre ise dediğiniz gibi kontaktör büyük gerilim küçük belkide gerilim düşümünü azaltabilmek için bir kondsansatör bağlamışlardır uçlardaki gerilime bir miktar faydası oluyordur.
Soylu80 kardeşim şöyle birşey denemeni tavsiye edebilirim: küçük bir role ilave et (3-5 watt lıklardan) starta basıldığında bu çekip kendini mühürlesin bunun ana kontaklarından da asıl kontaktöre enerji götür. Dolayısı ile butonlardan gelen kabloların direncini / gerilim düşümünü ciddi bir şekilde azaltmış olursun problemin hallolabilir. ;)
 
Benİmde Basima BÖyle Bİr Olay GelmİŞtİ. 440 A KontaktÖrde Ayni Problem Vardi. Yalniz Bobİnİnİ DeĞİŞtİrdİĞİmİzde Sorun KalkmiŞti.bİr De Benİm DÜŞÜndÜĞÜm Bİr Nokta İse Sİstemde Asiri Akim Koruma RÖlesİ(termİk) Varsa ;termİk İse Auto Ayarli İse Bu Sorun Olabİlİr. ÇÜnkÜ TermİĞİn İÇİndekİ Bİmetal Isininca Kontak Verİr . SoĞuduĞunda Normal Yapisina DÖnebİlİr..ariza Sebebİ Olabİlİr..
 
Hayir Rc Fİlİtre DeĞİl! KapasİtÖr! DeĞerİnİ Okuyamiyorum! Ama DİĞer Vİncİmİzde Potain H 30 0,75mf Lik Bu KaposİtÖr(kondansatÖr) Vardi. 5 Vİtes KontaktÖrÜnden SÖktÜm Starta Taktim Bİraz Önce ! Şİmdİlİk Sorun Yok Gİbİ!

cevaplariniz İÇİn TeŞekkÜrler!
 
bence bobinin a1-a2 ucuna 48v gelmiyor, voltmetreden okuyorum diyeceksin sen şimdi ,
yalancı 24v çok gördüm.voltmetreden okursun voltajı 24v gösterir ama bobin çekmez çünkü orda öyle bir voltaj yoktur voltmetre adilik yapmaktadır :p
dışarıdan bi kaynaktan verirsen 48v çalışması muhtemel diğer şartları arkadaşlar yazmış zaten
başka bi şıkta kalmıyor zaten
 
abi bence akım yeterli gelmio onun için de cekemio bobin yani mesela 2A yerine 1i5 A geliosa o tıkanır el yardımıyla da hareket verince mıknatıs bırakmıo kontakları yani bence böööle
 
bence 12v 50w spot trafolarından 4 tanesini seri bağla kontaktörün bobin uçlarına paralel gir ordan lambaların parlak yandığını görebilirsen kontaktörü değiştir . Eğer lambalar da parlak yanmazsa bunun 2 sebebi olabilir .

1 ) 48v ac veren trafonun gücü yetmiyor
2) kontaktör bobini aşırı akım çekiyor trafoyu göçertiyor .

teorikte ikiside aynı kapıya çıkıyor diyen çıkabilir ama mantıklı bakıldığında farklı şeylerdir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst