Start KontaktÖrÜ Neden Çekmİyor???

soylu80

Üye
Katılım
28 May 2007
Mesajlar
94
Puanları
1
Yaş
36
Potaİn K 30 Kule VİnÇte Start KontaktÖrÜ, Bobİnlerİne Enerjİ 48 Olarak Net GeldİĞİ Halde Neden Çekmİyor!
telemekanİk 250 A Lİk Bİr KontaktÖr Bu!
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
şunu eklemeliyim kontaktör yeni ve sağlam!
 
Önündeki koşul yerine gelmiyor olabilir.Eger koşul yerine geliyor ise eline voltmetre al bobin uçlarına bak kontaktörün bobininin aktif olabilmesi için gereken voltaj geliyormu.Geliyor ise kontaktör arızalıdır.
 
th 250 a ve 48 voltluk enerji kontaktör bobinlerine geliyor. kontrol kalemi yardımıyla kontoktöre bastırdığımda kontak mühürleme vasıtasıyla çekili konuma geliyor yani bobin çekiyor ve start alıyor. ilk başlangıçta voltaj gelmesine karşın kontaktör çekmiyor bunun sebebi ne olabilir?_

makina soğukken start alıyo! bobin ac 48 volt! sürekli çalışma sonrası operatör değişirken stopa alıyolar diğer operator tekrar start veriyor ama start almıyo! enerjide geliyo 48 bobin normal ısıda! hepsini denedim!

başka bi kontaktörde denedim. şimdilik oparatör kontrol kalemi yardımıyla kontaktörü çektiriyor! zaten start kontaktörü bu
 
Kontaktör nüvesi takılı kalıyor olabilir yay kuvveti fazla olabilir nüve arasındaki hava aralığı fazladır bobin imalatında yanlışlık vardır bobin sipir sayısı bobin tel kesiti doğru olmayabilir kontaktörü gerilim ayarı yapabildiğin bir kaynaktan besleyip kaç voltta çektiğini tespit edebilirsin.Bobinde ısınma varmı bobin gerilimi dc mi ac mi?
 
bence en güzeli arkadaşım onu çıkarıp başka bir kontaktör tak sonra bir içni aç bak daha sonra bobinine bir enerji ver bakalım eski arızayı verecekmi bencede olay kontaktörün yayıyla ilgili kolay gelsin
 
benzer problemler kontaktör bobininin kopmasından kaynaklanabiliyor. kontaktör yeni bile olsa bobini arızalıdır diye düşünüyorum.
 
cevaplar için teşekkür ederim!

sanırım olay kondasatörle alakalı
çünki orjinal kontaktöründe vardı ve kontaktör bobin uçlarına paralel bağlıydı. malesef bu değerde bi kapasitör yok bende zaten değeride belli değil!
sizcede olabilir mi?
 
Kondansatörden olması büyük ihtimal de kumanda sistemi DC mi AC mi hala yazmadın. Bir de boşta NO-NC kontağın var mı?
Bence AC
 
kapalı kontaklarım var mühürleme için var ve sağlam.
AC diye belirtmiştim...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst