Jeneratör kontaktörü tek fazı yok

akrostan

Üye
Katılım
29 Eki 2008
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar dün ana panoda çalışma yaparken aydınlatma fazlarından 2 si temas etti, patlama çatlama derken şoku atlattıktan sonra atan ana sigortayı kaldırdık ve farkettik ki temas olmayan faz iptal, çakışan fazlar normal. araştırdık, jeneratör transfer panosunda Şebeke kontaktöründen bir faz çıkmıyor. kontaktör görünüşte sağlam yanma duman falan yok arızalı falan dedik alt bacağından köprü attık tek fazı bu kez de başka bir fazı vermedi. öyle olunca kontaktörü komple boşa aldık köprüledik. şimdi bu kontaktörün nesi var neden fazin tekini kapamıyor sizce dostlar??

kontaktör abb marka A 145 30 11 AC1=250 Amper
jeneratör aksa marka 170kVA
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kontaktör faz papucun ark nedeni ile erimiştir ya da papuç üzerinde korozyon oluşmuştur. kontaktör ü ölçü aleti ile konrol et, papuçları söküp zımparaile temizlersin yada nerede olduğunu bilmiyorum ankarada ulusta yada ostimde yedek papuç ve parçalarını bulabilirsin.
 
kaygusuz arkadaşıma katılıyorum güç ayaklarından kaynaklanıyor büyük ihtimalle ama biraz araştırman gerekebilir,, bu tip durumlarda kontaktörün her iki tarafında 200-250 ampere kadar yük çekebilen bağlantı jakları kullanırsan en azından kontaktörün zarar gördüğü anda bunları hemen birbirine kilitleyip sistemin çalışmasını kısa sürede devreye almış olursun kolay gelsin...
 
ben de kaygusuz'a katılmak istiyorum ama bu cümle düşündürücü ( arızalı falan dedik alt bacağından köprü attık tek fazı bu kez de başka bir fazı vermedi.)
 
kontaktörü boşa aldıktan sonra sökelim dedik. kafası yapışmış alamadık bir türlü sağı solu aradık bunun ilmi nedir diye. 4 vidayı gevşetince çıkar dediler gerçektende sağlam olan kontaktör bu şekilde açıldı ama arızalı olan açılmadı. asıldık biraz nafile... derken kafamız attı kökledik plastik maşalarından kopup geldi. derken orda anladık zaten. komple değişmeyi düşünüyoruz artık. kaygusuz arkadaşın dediği gibi pabuçlarda arka bağlı deformasyon var. adam olmaz dedik zaten plastik gövdeyi de kırdık. bir anlık dikkatsizlik 900TL girdi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst