Sonunda benim CNC de bitti

Sagolun beyler
 
Bende beğendim güzel makine olmuş gerçekten.Elinize ve emeğinize sağlık.
 
makineniz sağlamsa (esneme falan yapmıyorsa)
spindle salınımsızsa
düzgün feed rate var spindle devri veriyorsanız niye karbür kırılsın ki ??

valla benim makine 3mm karbur uc canavarı affetmiyor :D 3mm hss yi kıramadı.Bu arada makine çok güzel olmuş elinize sağlık güle güle kullanın.
 
sagolun beyler,

aslında karbur uc kırılması sebebi olarak bahsettiğim ufak tefek eksikliklerden biri spindle ın yerinden sokulup tekrardan takılması gerektiği ve bazı parçaları tekrardan keserek ufak cnc min hatalarını kaybetmek istememdi.spindle da ilk taktıgım zaman fark etmediğim yada edemediğim vidalarını iyi sıkmadığımmış.spindle ı taktıgım aluminyum levhaya klavuzsuz delik actım montajda zorlanmamak için,klavuz açıncada spindle ı takarken vida, levhadan spindle a geçince ara fazda bosluk yapmak istiyor bu seferde mengeneyle spindle ve levhayı sıkmam lazım vs .. vs...yani spindle tam stabil değil şu anki haliyle :)
 
Gülegüle kullanın. Sanıyorum yağsız kesiyorsunuz, uç ve parça üzerinde kötü etkisi olmuyor mu?
 
sagolun
cokda onemsenecek bir kotu etkisiyok yagsız kestiğim parçalarda.yaglama unitesi takacağım makinaya ...su anda henuz almadım ama spindle ın takılı olduğu levhada bazı delikler bırakmıştım bu parcaları takmak için.
 
Kendi CNC mi tasarlarken faydalanmak istediğim iki mesafeyi öğrenebilirmiyim?
  • Spindle en altta iken tabla ile arasında ne kadar mesafe kalıyor?
  • Özellilkle köprüde arabaların kenarlara çarpmadan durması için kalan min. ara boşluk ne kadar?
Evde kullanacağım için min CNC - max çalışma alanı büyüklüğünü belirlemeye çalışıyorum. Hiç tecrübem olmadığı için konuyu internetten öğrenmeye çalışyorum ve zorlanıyorum. Sizin değerleriniz bir fikir verecektir, şimdiden teşekkürler.
 
Kendi cnc nizi tasarlarken bence soyle yapin.
Cnc yuzek kaplamasi 15 mm bununla spindle en alt noktasi arasina 40 mm kalacak sekilde bosluk birakin.spindle a uc takinca bu yaklasik 30 mm daralacak isleyeceginiz parcanin altinada 3 5 mm bi bosluk kalinligi koyunca 40 mm bosluk dan 35 mm yi yiyeceksiniz... buna gore kendi degerinizi belirleyin... araba konusunda kiris kenarina carpmasin istiyorsaniz limit switch iyi bi cozum... carpmamasi icin ben birsey koymadim...bosluk bitakmadim birakamamda cunku x ekseninde hareketi sonuna kadar kullanirsaniz illaki yol bi yerde duvarla sonlanir... cnc nin calisma alaninin malzeme islenmesine gore kenarlara degmeyecek sekilde ayarlamaniz lazim islemeden evvel ve cnc koordinat isleme sifir noktasini malzemenin ebatina gore sifirlamalisiniz. Anlasilmayan birsey varsa yine yardimci olurum.
 
Spindle'i sokup bastan daha slkica takinca makina uc kirmaktan vaz gecti:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,386
Mesajlar
917,174
Kullanıcılar
450,272
Son üye
berkay31421

Yeni konular

Geri
Üst