Sistem çalışmadığında değerler...

erdmbzkrt

Üye
Katılım
24 Eki 2009
Mesajlar
74
Puanları
1
Yaş
39
Şantiyede tüm motorlu sistemler çalışmadığında o gün reaktif değerler artıyor .Bazen bir hafta çalışmayacak oluyor.Bu durumda reaktif değerlern yükselmesine karşı nasıl bir önlem alabiliriz ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Reaktif güçler iki çeşittir.Endüktif veya kapasitif.Sorunda hangi değerin arttığını belirmemişsin belirtirsen daha sağlıklı bilgi alabilirsin.
 
Tesisin birinde endüktifte artma az olmuş ama kapasitif tesis durduğu anda baya yükselmiş.Diğerinde endüktif değer %9 lardan 39 a çıkmış günlükte
 
Devrede yapışık kalmış kontaktör olabilir veya,sabit kondansatör var ise,değeri büyük se-
çilmiş olabilir.
 
Tesisin birinde endüktifte artma az olmuş ama kapasitif tesis durduğu anda baya yükselmiş.
Diğerinde endüktif değer %9 lardan 39 a çıkmış günlükte

Kapasitifin yükseldiği tesiste, sabit kondansatör fazla geliyor olabilir.
İndüktifin yükseldiği tesiste de, güç tüketimi az olduğu için, röle küçük akımları algılayamamakta, ve bu küçük akımlar da sayaça indüktif azdırmakta olabilir.

Hesaplarınızı bir de fatura bazında yapın.
 
Endüktifin değerinin yüksek olduğu tesiste şimdide kapasitif değerler de yükseliyor.Tesis bikaç gündür çalışmıyor aydınlatma ısıtma vs çalışıyor sadece.
 
Endüktifin değerinin yüksek olduğu tesiste şimdide kapasitif değerler de yükseliyor.Tesis bikaç gündür çalışmıyor aydınlatma ısıtma vs çalışıyor sadece.
eğer arkadaşların belirttiği gibi,yapışık kondansatör yoksa ve sabit grup iyi ayarlandığı halde, yine de tesis kapasitif yazıyorsa;
Röle seçecek küçük bir kademe bulamadığından,en yakın değerdeki büyük kademeyi seçiyor olabilir.
Röle ayarı yanlış olabilir.
Devrede kapasitif bir yük varsa(örneğin UPS),aktif güç düşük olduğundan dolayı,kapasitif oranı fazla geliyor olabilir.
Bunlardan da değilse,kullanılmayan kablolar,kapasitif üretiyor olabilir.Kullanmadığınız kısımların,ana panosundan şalterleri kapalı konuma getirmeniz yarar sağlayabilir.
 
Bilgiler için teşekkürler muhtemelen sbt kondansatörün yüksekliğinden kaynaklanıyordur.Yükte olmadığında ne kadarlık sbt bağlayacağımızı nasıl bileceğiz.
 
Sayacınız nerede, (OG, AG)
 
Şu an orda olmadığımdan bilemiyorum hangi gerilimde.Peki kompanzasyon panosunu sistem çalışmadığında devre dışı bıraksak nasıl olur? Bilgisayarlar ,projektörler vs mevcut kalıyor sadece
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,141
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst