Sürücü(driver) en çok hangi marka

abb sıemens vacon telemacanıque omron lenze .fakat en kullanıslısı vacon
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
türkiye şartlarında siemens ve telemecanigue iyidir.tamir olayı çok önemli.
 
Arkadaşlar sürücüler konusu biraz karışıktır.herkes kullandığına ve bildiğine iyi, diğerine kötü yorumunu yapmış,
Benim kullandığım markalar Siemens, ABB,Delta, sew, lenze,Danfoss, juspeed ve Bauer sürücülerdir. Bunlardan Bauer ve juspeed artık üretmiyor yada türkiye piyasasında bulunmuyor.
Geri kalan Siemens,ABB,SEW,Danfoss,delta ve lenze hakkında yorum yaparsam,
LENZE içlerinde hiç sevmediğim sürücü, hem fiyatıyla,hemde bitmek bilmeyen problemleriyle,özelliklede arızalanırsa,tamiri yeni fiyatına cok yakın.Bir defasında 4 cihazım aynı anda yandı.
Danfoss, az kullandım yorum yaparsam yanlış yönlendirmiş olurum.
DELTA Hiç Problem yaşamadığım 2. sürücü hem fiyatıylada cok cazip hem servisiyle,hemde garanti şartları,her şartta değiştiririz diyorlar,elinizden düşürseniz bile değiştiririz diyorlar.
SİEMENS iyi bir sürücü ama fiyatları Biraz pahalı ama iyi bir servisleri var. zaman zaman arızaları cıktı elbette,
SEW Türkiye piyasasının çok iyi tanımadığı, Neredeyse hiç problem yaşamadığım bir sürücü,6 ay öncesine kadar çok iyi bir servis ağları vardı kullanım konusunda bile hizmet veriyorlardı Türkiye genel müdürü değişince biraz servisleri değişti,dezavantajları fiyatı Siemenslerle aynı fiyatlarda arızalanan sürücülerimin tamamını SEW le değiştiriyorum. hangisini tercih edersiniz diye sorulsa SEW derim.
ABB hem fiyatı yüksek, hem servisleri yetersiz, Bana gelen servis elemanı cihazın özelliklerini bilmiyordu inanın arızada cıkarıyor

Bunların dışında hiç bir sürücü hakkında fikrim yok kullanmadım bilmiyorum. saygılar
 
Sevgİlİ robotİcks arkadaŞim deĞİŞİm ÇÖzÜm deĞİl bence!!!!1 ÇÜnkÜ sonuÇta bu ÜrÜn elden dÜŞÜpte adamlar tamİr edemİyorlarsa demekkİ yeterlİ bİlgİye sahİp deĞİller bence ne olursa olsun teknİk destek her koŞulda Şart
 
Esteban arkadaşım benim değiştirmemde bazı sebeplerim var elbette,
1. dediğin gibi teknik destekleri iyi
2. cihazların korunmaları gercekten iyi (taktığım sew ler için )
3. fabrikada tek markaya dönmeye çalışıyorum, çünkü elemanlarımın hepsine,birçok sürücü çeşidini öğretemiyorum,tek markaya dönersem veya 2 hepsine koşmayız 100 e yakın sürücü çalışıyor şu anda
gece gündüz zor oluyor elemanlar 1-2 çeşit biliyorlar ama hepsi zor oluyor.
Şunu diyebilirsin zamanında neden çok çeşitli sürücü kullandın diye, ama bunlar almanyadan fabrika üzerinde gelen sürücüler, şimdi yeni bir sistem alacağımız zaman şart koyuyoruz. sürücüleri siemens yada sew olacak diye ama zamanında gelmiş işte saygılar.
 
Bizede iki farklı imalat hattı geldi. Birinin üzerinde danfoss ağırlıkı 0-132 kW arası 10 a yakın sürücü mevcut tamamıda profibus üzerinden haberleşme yapıyor 6 sene geçmesine rağmen aklımda kalan ciddi bir arıza çıkarmadı..
Yeni gelen makinada ise 0-30 kW arası Sew sürücüler kullanılmış. Daha öncede Sew sürücü kullanmıştım. Sadece kondansatörlerin ömrünü doldurmasından kaynaklanan sıkıntı oldu. Bunun dışında sorun yaşamadım. Nedense sew sürücüler çok daha cazip geliyor. Kendim sürücü alacağım zaman ilk etapta sew'e bakıyorum.
 
ben lenze yi tercih ediyorum biraz pahali ama urunleri gezel ve cok fonksiyonlu
 
ABB - Siemens - Telemekanik - Danfoss - Toshiba - Vacon - Delta - Möeller - Lenze - Enda ve Omron sürücüleri bizzat kullandım.

Bunları dünya markası olarak sıralarsak, ABB - Siemens ve Telemekanik gelir. Diger ürünler bazı uygulamalarda bu ürünlerden daha iyi sonuç vermiş olabilir veya bu ürünler sıkıntı çıkartmış olabilirler. Ama ben tercihimi bu 3 markadan yana kullanırım.

Birde sizin probleminize uygun ürünün seçilmesi gerekiyor. Yoksa marka farketmez hepsinde problem yaşarsınız.

Ben özellikle abb nin acs800 diye bir modelini çok begendim, DTC modu var bununla bir başka markanın sürücüsü ile kapalı ceçrimde yakaladıgım hassasiyeti açık çevrimde yakaladım.
 
arkadaşım biz bütün sürücülerin tamiratlarını yapmaktayız ve dolayısıyla kullanan değilde tamir eden bilir denirse çok seviniriz piyasadaki en kalitali ürün ama en pahalı üründe keb f4 serisidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,399
Mesajlar
917,272
Kullanıcılar
450,292
Son üye
resulcelik68

Yeni konular

Geri
Üst