Rüzgar Türbinini Bitirdim.

Tebrik ediyorum,güzel çalışma.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Mrb Mekatronik II.Sınıf öğrencisiyim dün bizi hocalarımız teknik geziye götürmüşlerdi rüzgar santrallerine felan anlttılar ama pek anlamadım bu yararlı oldu ellerinize sağlık sizin gibi azimle çalışan büyüklerimizi görünce bizede aydın düşünce ve meraklı çalışma aşkı geliyo.. İyi çalışmalar sağlıcakla...
 
Çalışmalar çok güzel olmuş elinize sağlık ŞEF...
 
sevgili sef araba sars dınamosuyla baca gulunu yanı baca aspıretorununu bırlestırsek bır randıman alabılırmıyım degerlı bılgınıze ıhtıyacım var
baca-aspiratoru-rbbsl-4364.jpg
 
Wind jeneratörlerine benimde hassassiyetim var,ben de en kısa zamanda bir tane yapmak istiyorum.Bu konuda çok bilgi sahibi oldum.Yatay rüzgar türbinlerinin daha çok enerji ürettiğini söyleyebilirim. Ama branda bezi ile bu işler olmaz.Çok daha sağlam şartlar gerekir.

Bunu bende her zaman düşündüm.Elbetteki randıman alabilirsin ama sisteme çarklar eklemen gerekir.Baca gülleri çok hızlı olmasada güçlü döner bundan dolayı sistemi çarklar ile daha hızlı hale getirmelisin.Baca gülü güçlü olduğu için sistem dönecektir.

Bir zaman bulabilsem ev için dev bir rüzgar türbini yapmak istiyorum.Bütün elektriği oradan çekicem,plan/proje hazır da bir türlü zaman bulamıyorum.Elde edeceğim enerjiyi kondansatör veya akülerde biriktirip , 220 voltaja ayarladıktan sonra evde kullanmayı düşünüyorum.Çok zor değil ama zaman alıcı bir şey.Jeneratör kısmını da kendim yapmayı tasarlıyorum.

uğraşan herkesin eline sağlık.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayın m_sancaklı.
Baca pervanesi bu işler için çok ta uygun değil. Oyuncak arabaların içinden çıkan minik dc. motor bağlanırsa bir kaç led yakabilirsin.
Araba şarj dinamolarını modifiye ederek ben de pek çok uygulama yaptım. Ama bunun için yatay eksenli türbin gerekli ve bir kanat uzunluğu 80 cm. olmalı.
 
aslında gayet güzel çalışma ama bunu Türkiye'nin hangi bölgesinde kullanacagınız da önemli tabiki rüzgarın güçyeterisi lazım buda bazı bölgelerde zor.
 
Son düzenleme:
aydınlattıgınız ıcın cok tesekkur ederım ustalarım pekı bu baca gulune uygun dc motor nerden bulabilirim
 
Helal olsun.
umarım geliştirip hem kendin ihtiyacını karşılarsın hemde ticari olarak satarsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,864
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst