Rüzgar Enerjisi ile Su Temini

Mesterado

Üye
Katılım
4 Ocak 2008
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
39
RÜZGAR İLE SU TEMİN ETME

Video : Rüzgar enerjisiyle su temini | Teknik Videolar

RÜZGAR İLE SU TEMİN ETME

Derin kuyu pompalarından su çekmek için pervanenin ana miline krank biyel mekanizması ile bağlı olan bir emme basma tulumba vardır. Ana mil (pervane) takriben 60 s/dak. hızla döner. Bu ortalama devirdir. Rüzgârın hızlı olduğu anda pervane daha hızlı dönebileceği gibi yavaşladığında da hiç dönmeyebilir. Sistemin gücü yaklaşık olarak 05 beygir kadardır. Ancak sistemin gece ve gündüz devamlı çalışacağı göz önüne alınırsa verimi yüksek sayılır.

Bir havuzda toplanan su sulamacılıkta kullanılabilir. Ayrıca içme suyu temininde de kullanılabilir. Memleketimizin çeşitli üniversitelerinin ve akademilerinin makina ve ziraat fakültelerinde bu konuda araştırmalar yapılıp projenin verimli olmasına çalışılmaktadır. Bu sistem halen memleketimizde çeşitli kuruluşlar tarafından yapılıp kullanılmaktadır.

Bir aerojeneratörden elde edilebilecek azami güç:

W=285.10-4.V3.D2 (kilowatt) dir.

D= Rüzgâr hızı (m/sn)

D= Türbin çarkı çapı (m)

V= Rüzgâr hızı (m/sn) Yukarıdaki formüle göre güç hızın kübü ve çarkın çapının karesi ile artmaktadır. Yerden 80 m altındaki aerojeneratorlerde verim % 60 daha yukarılarda ise % 65 civarındadır.

Yerden 100 m yükseklikte çalışacak 2 kw’lık bir aerojeneratörün inşaası bugün için problem teşkil etmez; ancak daha yüksek ve daha güçlü santrallar kurulmasında inşaat problemleri çoğalmakta ve titreşimler ortaya çıkmaktadır.

Temennimiz bugün yurdumuz için yeni olan bu konunun gelecekte daha fazla alâka görüp enerji açığını kapatmada bir çare olarak düşünülmesidir.

Video : Rüzgar enerjisiyle su temini | Teknik Videolar
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
slm rüzgar enerjisi ile kuyudan su çekmek için sistemi nasıl kurmalıyız daha detaylı bilgi verirmsiniz
 
damla sulama için ideal bir sistem. paylaşım için teşekkürler..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,779
Kullanıcılar
449,981
Son üye
Muhammeddt

Yeni konular

Geri
Üst