Rüzgar Enerjisi mi Güneş Enerjisi mi? Yüksek Lisans Konu Tercihi

Arkadaslar bende Elektrik Muhendisi mezunuyum, Yuksek lisans olarak Yenilebilir enerji konusunda mi yoksa Nukleer enerji konusunda mi kendimi gelistirsem bilemiyorum, kimileri oil & gas da cok iyi bir alternatif diyor. Siz ne dersiniz, sizce onumuzdeki 20-30 yil boyunca hangisi daha populer olacaktir???
 
bilmiyorum doğrumu düşünüyorum ama rüzğar sisteminin gelişmesi biraz mekanik gibi geliyor. ama güneş full elektrik sayılır bence. güneş panelleri zaten verimlilik olarak sürekli gelişmekte. bunla beraber aküye basarken kullanılan mppt de gelişmekte sürekli. rüzgar gülü (çok ilkel olacak özür dilerim ama) artık boyut arttırarak ilerliyor sanki. ayrıca orda önce mekanik enerji elde edilip sonra elektiriğe dönüştürülme çabasında.zaten mekanikten elektriğe dönüştürme kısmı geçmişte de üzerinde baya bi düşünülmüş kısım gibi geliyor. çok amatör bir yorum oldu yanlışlarımı düzeltirseniz çok sevinirim :) .
 
Henüz seçmediyseniz, Rüzgar Enerjisi konusunu seçmenizi öneririm.
 
enerji üzerine yüksek lisans yapmış biri olarak akademik kariyer düşünenlere güneş enerjisini, piyasada iş yapmayı düşünenlere rüzgar enerjisini tavsiye ederim.
 
"Yeni ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları" konusunda master yapmanızı(Rüzgar,güneş,jeotermal,biogaz,dalga,vb.) öneririm.Çünkü gelecekte kömür,doğalgaz,petrol,odun,linyit,taşkömürü,antrasit,vb. kaynaklar çok azalacak veya tamamen tükenecek.Tükenmeyen kaynaklar(Yeni ve Yenilenebilir olanlar) gelecek için uygulamalı bir iş sahası ve istihdam potansiyeli göstermekte.En doğru seçim bu olacaktır.
 
güneş kollektörleri, boyler üreten bir firmada yaklaşık 5 ay çalıştım. rüzgar enerjisi hakkında da fazlaca sorulara maruz kaldım ancak rüzgar enerjisi teşviği ne kadar arttıysa güneş enerjisi de bi o kadar oranda arttı. ancak güneş pili verimlerinin bir türlü arttırılamaması ve kollektör yapan firmaların çokluğu nedeniyle akademik olarak düşünüyorsan rüzgar enerjisi derim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,882
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst