Rüzgar Enerjisi mi Güneş Enerjisi mi? Yüksek Lisans Konu Tercihi

gomorra

Üye
Katılım
31 Tem 2009
Mesajlar
26
Puanları
1
Arkadaşlar enerji mühendisliği bölümünde yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Ama hangi kısımda uzmanlaşacağıma karar veremedim.

Sektörde avantaj ve dezavantajlarını bilenler yardımcı olursa sevinirim
 
Hocam öncelikle şu sorumu cevaplamalısın? Neden yüksek lisans yapıyorsun?

Eğer amacın herhangi bi enerji müh alanında uzmanlaşmaksa, bu uzmanlığı nasıl kullanmayı istiyorsun? Yani bu eğitimle birlikte teorikte birşeyler mi üretmek yoksa pratikte mi birşeyler istiyorsun? Ayrıca Doktora için yurt dışı gibi bir tercihin var mı ?

Sorularımdan da anlaşılacağı gibi aslında ne istediğin çok çok büyük bir öenm arzetmektedir. Türkiye de kalmayı düşünüyorsan, ve somut işlerde bir eleman olmak istiyorsan, Türkiye hangi seçeneğine daha çok yönelmişse ona göre bi tercih yapman benim şu anlık ilk önerim olacaktır.

Başarılar
 
@Metal_HEAD Lisansüstü yapma amacım yenilenebilir enerji konusunda bilgilerimi genişletip uzmanlaşmak.Aynı zamanda üniversitenin kaynaklarından yararlanarak teoriği pratiğe dönüştürebilmektir.
Türkiyede kalıp bu sektörde çalışmayı düşünüyorum. Aslında rüzgar enerjisi konusuna daha çok meyilliyim.Artan teşfikler ve daha profesyonel şirketleri barındıran bir alandır.Şu anda güneş enerjisi için küçük bir firma dahi açılabilir.Ama rüzgar enerjisi sektöründe daha kurumsal etkenler var bence.

@ ORHAN AFACAN. Aynı düşüncedeyim ;)
 
Güneş enerjisi Rüzgar enerjisinden çok daha pahalı ve Günümüz türkiyesine adaptasyonu 20 sen rahat alır.
Rüzgar enerjisi son 5 yılda % 25 arttı..
 
@ Mehmetf : Kesinlikle katılıyorum.Gelişimi her 3 senede 2 kat arttı. 2005teki yasal düzenlemelerden sonra başvuru sayısı direk 2katına çıkmış ve giderek artmıştır.
 
bence güneş enerjisi çünkü rüzgar enerjisi şu anda daha fazla kullanılıyor olsada zararları daha fazla ön plana çıkacak güneş enerji şu aniçin pahalı olmasına rağmen uzay araçları dahil kullanım alanı çok fazla güneş enerjisi coğrafik bakımdan kısıtlı olabilir ki bu rüzgar enerjisi içinde geçerli bir durum giderek daha fazla kullanılacağını düşünüyorum üstelik japonları geçebileceğimiz yegane teknolojik sektörlerden biri...onlar güneşi kutsal saydıklarından pek yaygınlaştırmıyorlar ;)
 
Önemli olan nokta bir milleti geçmek değilki. Rüzgar avantajının çevreye 2 tane zararı vardır.1 tanesi elektromanyetik yayılımı engeller yani radyo ve tv frekanslarında parazite neden olur. Diğeri ise görüntü ve gürültü kirliliğine neden olmaktadır.Bu zararları da ortadan kaldırmak çok kolaydır.
Rüzgar enerjisi 1'e 7 kat gibi büyük bir oranda enerji kar marjıa neden olmaktadır.Ayrıca kurulumdan sonra sadece Bakım ve onarım masrafı olmaktadır.o da ufak bir miktardır.
Evet güneş enerjisinin kullanım sahasının daha geniş olmasına katılıyorum.Fakat kar ve yeşil çevre açısından kesinlikle rüzgar enerjisi tavsiye edilmelidir.
 
Güneş enerjisi paneli için zemin ihtiyacı olmazsa olmazdır. Bakımı ve arıza durumlarında ödenen meblağ çok yüklüdür. Bu hem daha yaygın olmamasıyla hemde kullanılan malzemenin ve ekipmanın gelişmemesiyle alakalı. Almanya 2013 senesinde Elektrik ihtiyacının %70'ni Rüzgar enerjisi ile karşılamak için hedef koydular. Aslında normalde Rüzgar enerjisinde en gelişmiş ülke Danimarka. Şu anda Elektrik ihtiyacının %80'ini Rüzgar enerjisinden karşılıyor..
 
Arkadaşlar elektrik elektronik mühendisinin rüzgar enerjisi alanında yüksek lisans yapmasını değerlendirebilir misiniz? Çünkü rüzgar enerjisi daha çok makina müh. alanına girmektedir.Aerodinamik,mukavemet gibi konular daha fazladır.Ya da sorun olmaz dersleri çalışırsan mantığını kavrarsın sonuçta mühendislik alanı mı diyorsunuz?
 
gomorra rüzgar enerjisiyle ilgili elektrik işleri etüt idaresinin ritm ve pompajlı hes gibi çok güzel ve türkiyede başka örneği olmayan çalışmaları var benim sana tavsiyem onları bir incelemen sonrasında kesinlikle rüzgarı seçeceğinden eminim Türkiyede rüzgar enerjisinin önü daha açık. rüzgar konusunun makine mühendisliğiyle olan ilişkisine gelince sonuçta mühendislik mantğına sahip olman sebebiyle konuları çalışınca çok kolay öğreneceğine eminim.başarılar.kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst