PC OTOMASYON PROGRAMI

Sayın Sambay,
RSE ler en son bundan yaklaşık 2yıl önce haberleşiyordu ama data center
arıza yaptıgı için son durumne bilmiyorum .Şöyle bir şey yapabilirmiyiz tespit ettiğimiz önemli alanlara yaklaşık 10 tane eleimizdeki RSE lerin çalışanlarından alıp tekrar proğramlayıp ve yeni yazılımla yaklaşık maliyetne olur bildire bilirmisiniz.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sizin sistem sandığımdan daha eskiymiş. data center bilgisayarlar bu kadar yaygınlaşmadan önce kullanılıyordu. tabiki yapılabilir, ihtiyacınız olan sadece yeni yazılım ve data line sürücü. fiyat için yarın mesaj yollarım.
 
Son düzenleme:
Sayın Sambay bilgiler için sağol, fiat ortalama ne olur RSE leri kullanıp yeni PC tabanlı program alsak.

Teşekkürler.
 
Merhaba sayın İlhona1978,
Bu bahsettiğiniz proğramlar uygulaması hakkında açıklayıcı bilgiler verebilirmisin?

Teşekkürler.

sayın osman20

visual basic yada delphi gibi programlama dilleri ile basit Scada lar yapılabilmektedir.Eğer pic tarzı bir işlemci ile verileri toplayıp seri port aracılığı ile pc ye bu veriler gönderilir.Pc de çalışan programlama dili ile yazılmış olan programlarda size görsellik sağlar yada sizin set ettiğiniz değerlere göre karşı tarafa veri aktarır ve vana valf vs vs..gibi iş elemanlarına iş yaptırır.
 
Sayın Sambay bilgiler için sağol, fiat ortalama ne olur RSE leri kullanıp yeni PC tabanlı program alsak.

Teşekkürler.

Sn.Osman kaç tane ısı ölçeceksiniz bunların kaçtanesi ne kadar sıcaklık ölçecek ve bu sıcaklıklar ile neleri kontrol edceksiniz. Basınçlar kaç Psi yada bar bunlar neşeri kontrol edecek bazı yerleri açıp kapamaktan söz etmişsiniz bunları açıklayın. Pc programı ile izlememi, kayıtmı , kontrolmü yoksa hepsimi bunları açıklayın uygun ve güzel maliyetler çıkar. Kolay gelsin.
 
osman bey firmam size daha önce fiyat göndermiş. burada diğer arkadaşlardan ucuz alternatifleri değerlendirebilirsiniz. ama işinizi ne kadar karşılayacağınıda göz önünde bulundurun. yardımcı olacak arkadaşlarda şunları göz önünde bulundursun; binada klima santralları var sıcaklık sensörleri ni1000, vanalar oransal yani 0-10V kontrol sinyali göndermelisiniz. sıcaklık kontrolleri dönüş sıcaklığına göre üfleme limitlemeli kaskad kontrol olmalı. donma senaryosuda unutulmamalı. çalışma, arıza, filtre vs. bilgileri izlenmeli. bir gün için istediği kadar zaman programı yapılabilmeli. bilgisayar çlışmasada zaman programı fonksiyonu işlevii sürdürmeli. yani zaman programı sahada bulunan kontrol cihazına yazılmalı, pc'den değiştirlebilmeli. alarm bilgileri zamanı ile birlikte görülmeli. sıcaklık bilgilerinin grafik olarak trend eğrileri görülebilmeli.
 
İyi çalışmalar arkadaşlar;
Verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkürler, Konunun ilk baişındada yazdığım gibi ben otelde çalışıyorum.Burda daha önce data center ile sahadaki RSE ler vardı ancak zaman aşımıyle bazı sorunlar çıktı maliyet yüksek çıkdığı için kaldı.Zamanla bazı yerlerde değişiklikler oldu şimdi ben sizlerden bu sahada kısım kısım yerlerdeki cihazları (örnek asp. vant.ler ,bazı bölgelerin kontaktör kumandası,kazan su çıkış sıcaklığı gibi v.b)bilgileri görmek ve kumanda etmek için nasıl bir işlemi neyle yapmak gerekiyor.
Teşekkürler.
 
novapro scada
eyr203 plc
ey-bu292 novanet-ethernet arayüzü
sıcaklık ölçüm için egt355
termik bilgileri için 1 dijital kontak. sisteminizde kaç nokta varsa ona göre maliyetiniz de artar.
ha ayrıca vana vs kontrol isterseniz vana vana motoru.

siz havadan sisteme fiyat bekliyosunuz.
olmaz, olamaz..

"visual basic yada delphi gibi programlama dilleri ile basit scada lar yapılabilmektedir.Eğer pic tarzı bir işlemci ile verileri toplayıp seri port aracılığı ile pc ye bu veriler gönderilir.Pc de çalışan programlama dili ile yazılmış olan programlarda size görsellik sağlar yada sizin set ettiğiniz değerlere göre karşı tarafa veri aktarır ve vana valf vs vs..gibi iş elemanlarına iş yaptırır."

bu cevabı yazan arkadaşımdan da yapılmış bir örnek bekliyorum.
hep duyuyorum bu delphi vs ile yapılan scadayı, seri porttan nokta kontrolünü ama. göremedim henüz.
 
hep duyuyorum bu delphi vs ile yapılan scadayı, seri porttan nokta kontrolünü ama. göremedim henüz.
ama işinizi ne kadar karşılayacağınıda göz önünde bulundurun
benim uyarımda aynen bu konudaydı, yardım istenilen işide biliyorum, RSE denilen cihazlar 15 yıl önce üretilmiş ve buna rağmen içerisinde PIC'den daha farklı işlemcisi olan DDC'dir. yapılması gerekense profesyonel bir bina otomasyon sistemi. sensör vana vs.. saha malzemeleri muhtemelen sağlamdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,395
Mesajlar
917,217
Kullanıcılar
450,280
Son üye
sıdıç45

Yeni konular

Geri
Üst