On-Line UPS

ups öncesine ag Parafudr koyman işine yarayacaktır.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bu konu da iki parametre var biri çıkış voltajı diğeri yükü ne kadar süre besleyeceği

Hayır bu yanlış bir değerlendirme. Çıkış voltajı değil, akü voltajı önemlidir. Standart tutulur genellikle. Zaten ups kitapçığında yazar akü voltajı veya şarj redresörü ölçülerek (eski aküler kaybedilip sistem unutulduysa) akü voltajı belirlenebilir.

Yükü ne kadar süre besleyeceği amacımız olacaksa bu amacında parametreleri vardır.
1) şarj redresörü bağlanılan akü kapasitesini şarj etmeye yetecek güçte mi.
2) UPS (online ise bu sorun değildir) aküden uzun süre çalışmaya uygun mu. Genellikle piyasadaki line interactive ve offline upsler uzun süreli çalışmada inverter arızası verir.

Standart bir line interactive upse (1500va olsun) tutupta 4-5 adet aküyü paralel bağlayıp 60ah güç üretirseniz hem akü şarj süresi yaklaşık 70 saate çıkar (o da redresör yanmaz veya kısadevre uyarısı vermezse) hem de inverter 40 dk beslemeye yetecek kadar tasarlandığı için ısı nedeniyle maraz çıkarmaya başlar. Çıkışında verdiği benzeşimli sinüsün uzun sürede cihazlara verebileceği zararlarda var tabi. (pcye pek bir zararı olmasa da ac motorlara ve bazı aydınlatma sistemlerine zararı oluyor)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,837
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst