En iyi ups hangisidir?

CenkFaz

Üye
Katılım
16 Tem 2023
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
25
Kamera ve televizyonu bağlamak için 3kva bir ups arıyorum. (Civarda hırsızlık olduğu için elektrik kesilmesine karşı 3 kva olsun isitiyorum). Elektirik direğine mesafem yaklaşık 300 m olduğu için online 3 kva bir ups arıyorum nedir önerileriniz?
https://www.tuncmatik.com/urun/genel-bakis/newtech-pro-ii-x9-3-kva-online.html Bu nasıldır bilginiz varmı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Önerim:
Bir adet 10A'lık solar şarj cihazı
Bir adet gerekli zamanda yetecek jel/lityum akü
Bir adet solar şarj cihazını panel girişinden besleyecek DC15V 5-6A adaptör
Ve solar şarj cihazının DC12V çıkışından kamera cihazını ve kameraları besleyin (çıkış gücü yeterli olsun). Benzerini güneş panelleri ile kullanıyorum. Dikat gerektiren durum; akü tam dolduğunda çıkış voltajı da yükseliyor. Hem 12V altına düşünce hem de 12V üstüne çıkınca regüle için uygun güçte bir voltaj regülatör modülü üzerinden kayıt cihazı ve kameralar beslenirse daha sağlıklı olur. Genelde bu tür ürünler DC12V ile çalışırlar. Böylece çevrim kayıplarına da maruz kalmamış olursunuz.
 
Tunçmatiği tavsiye ederim. 3 kVA modelini 10 küsür yıldır kullanıyorum. 8 yıl sonra bozuldu, tamir ettim ve şu anda kullanmaya devam ediyorum.
 
Tunçmatiği tavsiye ederim. 3 kVA modelini 10 küsür yıldır kullanıyorum. 8 yıl sonra bozuldu, tamir ettim ve şu anda kullanmaya devam ediyorum.
Gandırıyo gandırıyo :p
Ben APC 1400 SMART UPS yi 15 yıldır kullanıyorum.
15 yılda 4 kere akü değişimi yapmıştım. Son almış olduğum JEL aküler de bozulunca mecburen UPS yi nadasa bıraktım.
 
APC de iyi marka. Ama marka işte, o yüzden 3 kVA almaya kalksan Tunçmatik'ten daha pahalıya gelir :)
Aslında tunçmatik yıllar önce çok iyi idi.
Bundan 5-10 sene kadar önce bir arkadaş çok sorun yaşamıştı. Halbuki benim 20 sene önce aldığım 900VA tunçmatik hala canavar gibi.
Üstelik köyde duruyor. kış-yaz koşullarına göre -20'C ila +40'C lere maaruz kalıyor. Yine de tabiri caizse yamyam gibi çalışıyor.
Son 10 yıldır sadece genel olarak baktığım için önermemiştim.
Yoksa kötü bir ürün değil.
 
FCM ve Makelsan tavsiye ederim. Ama aslında internet ortamında en uygun fiyatlı ve online olan bir modeli hangi marka olursa olsun rahatlıkla seçebilirsiniz. Şimdiye kadar pek çok marka UPS in akü değişimini vs. yaptım. Pek farkları yok diyebilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst