Elektrik kesintisinden sonra tekrar şebeke elektriği geldiğinde ups hattının girişine takılan kaçak akım rölesinin atması sorunu

Katılım
6 Ocak 2017
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
45
Elektrik kesintisinden önce ups hattına baglı cihazlar çalışıyordu.Yaklaşık 1 saat lik elektrik kesintisinden sonra şehir şebekesi elektriği verildi.Daha sonra kaçak akım rölesinin attıgını tespit ettik.Sebebinin UPS hattına baglı olan cihazlar dan kaynaklandığını yaptığımız kontrollerde gördük.Ups hattından tamamen ayırıp kaçak akım çıkışından sistemi besledik yine attı.Prizlerden takılı olan cihazları çıkardık yine attı.Bu sefer bu cihazlara giden hattın nötrlerini kaçak akımın giriş kısmına baglayınca sorun çözüldü.Acaba Arıza neden kaynaklanmış olabilir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
NÖTRLERİ KAÇAK AKIM RÖLESİ GİRİŞİNE BAĞLADIĞINIZDA KAÇAK AKIM RÖLESİNİ BYPASS ETMİŞ OLUYORSUNUZ, YANİ RÖLE VAZİFESİNİ YAPMAMAKTADIR.

BENZER BİR SORUNU HASTANE PROJESİNDE YAŞAMIŞTIK, Şebeke JENERATÖR TRANSFERİ ESNASINDA BAZI KATLARDAKİ KAÇAK AKIM RÖLELERİ ATMAKTAYDI. YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM B YAFA F TİPİ KAÇAK AKIM RÖLESİ SCHNEİDER MARKA İLE SORUNU ÇÖZMÜŞTÜK. MEVCUTTA SİEMENS İN AC TİPİ YANİ GENELDE KULLANDIĞIMIZ TİP KAKR MEVCUTTU.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,744
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst