NEMLİ YERLERDEKİ ELEKTRİK PANOLARINDAKİ OKSİTLENME..

storm6116

Üye
Katılım
19 Eyl 2009
Mesajlar
26
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba Arkadaşlar,
Çok yoğun nem olan yerlerdeki elektrik panolarının içindeki bakır bara ve iletkenlerin ek yerlerinde oksitlenmeler oluyor nasıl bu sorunu çözümleyebilirim?
Not: 1 veya 2 panomdada sürücü var şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ram makinelerinde fırınların içinde çok yoğun buhar oluşur. Biz fırın içi tesisattaki bağlantı noktalarını yerine göre makaron veya özel imal ettirdiğimiz silikon kılıflarla koruyoruz. Bir de reçine olayı var tabi ama panoda bunları yapabileceğinizi sanmıyorum. Uygulamanızı bilmiyorum ama panoyu nemden uzakta kurmanız tek çözüm gibi geliyor bana
 
Arkadaşım pano yerin 6-7 metre derinliğinde arıtma tesisinin kumanda panosu ne kadar dışarı almaya çalışsamda olmuyor ne kadar izolasyonu saglasamda bi türlü nemden kurtulamıyorum.
 
Yüksek nem olan Mantar üretim tesislerinde Silikajel maddesi ile bir miktar rutubeti azaltabildik... Bakır baraları da Avatarımdaki resimdeki ve ekteki resimdeki gibi antipas ve pas sökücüler ile temizleriz...
 

Ekli dosyalar

  • IMG0300A.jpg
    IMG0300A.jpg
    78.7 KB · Görüntüleme: 43
Panonun içinde yanacak olan bir ampül, panonun içindeki nemi alır gibi.
Ampülün voltajı 240-250V olursa eğer, ömrü biraz daha uzun olur.
 
arkadaşlar yarın ki ilk işim silikajel ve lamba olcak inş olumlu bir sonuç verir yoksa nemden ben de oksitlenecem orda :)
 
Ben buhar olarak düşünmüştüm ama nemse ampul gerçektende çok işe yarayacaktır.
 
Panonun içine bir adet termostatlı pano ısıtıcısı monte edersen panonun içini sürekli aynı derecede tutabilirsin.Nemdende kurtulmuş olursun.Panonun giriş çıkış ve kapaklarınıda iyice izole etmen gerekir.
 
Bence hava almalı izole ederseniz ampul ya da rezistansında etkisi ile (ki zaten akım ile doğal bir ısınma var) pano içindeki sıcaklık artacaktır. Rezistans termostatlı da olsa panoda sürücü olduğunu düşünürsek yeterince hava sirkülasyonu olmayınca sıkıntı olabilir. Yanlış düşünüyor olabilirim ama benzeri sorunlar yaşamıştım.
 
izole edilmeli derken açıkça hava girişine engel olan yerler kapatılmalıdır.Ayrıca panonun içinde driver olsada pano içinde ısınan havayı dışarıya tahliye eden pano fan varsa sürücüden kaynaklanan sıcaklıkta dışaraya rahatlıkla atılır.Arıca sürücüde oluşan sıcak hava pano nemini kurutmaya yetmiyor herhaldeki nem oluşuyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,251
Mesajlar
916,207
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Geri
Üst