Nebulizator devresi

Hasan21344

Üye
Katılım
23 May 2016
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
28
555 entegresiyle nebulizatir devresi yapiyorum ama entegre fazla akim cektiginden yaniyor ve kristali baglayimca siviyi buharlastirmiyor buna cozum bulabilirmiyiz yardimci olabilirmisiniz
 
555 ile transisyor surmeli transistorde piezoyu titrestirmelidir. Uygun frekansta suyu pulverize sekilde parcalayacaktir.
 
Özür dılerım, merakdan soruyorum. Suyu parçalamakla ne eklde edilir, amaç ve sonuç nedir.
 
Sayın @zeybek

suyu ısıtmadan buhar gibi havaya karıştırmak. Genelde bu yöntem ortam havasını nemlendirmek için kullanılıyor. Suyu çok küçük partiküllere ayırıp havaya karıştırarak yapılıyor.
 
atomizer/parçalama gibi bir işlem yani.Bu yüksek basıç altındamı yoksa, elektronik işlemlemi oluyor.
 
Cihazın içinde piezo elektrik parça var. Yüksek frekans ile bu piezo titreştiriliyor bu sayede su küçük partiküller ile havalanıyor. Elektronik bir işlemle yapılıyor.
Herseyi denedim olmadi daha ayrintili yardimci olabilirmisiniz dediginiz seyi pek anlamadim
 
Bilgisi olan yardimci olabilirmi ayrintili olarak cok acil lazim
 
Kardeşim biraz deneme yanılma yapacaksın
Şimdi piezo kristalin kac mhz de veya khz de çalışıyor çalışma frekansı nedir?555 basit amatörce astable multivibrator dur kararlıdır fakat osilator un kararlılığını direnç ve kondansator ler ayarlar bunun için istenilen frekansta net puls alamazsın alsan bile osiloskop varsa incele çıkış dalgasını senin kristalin gücü tahminim 10w gücünde olabilecegi için o frekansin gücü mw seviyesinde olacağı için ya kristal tamamen etkilesmez yani hüsran
Sen 555 in çıkışına kral mosfet bağla yine aynı olacak
Sonuç olarak 555 ile o isi yapamazsın sana profosyonel pwm generatoru lazım kristalin çalışma f rekansina göre ve bu sinyal generatoru güçlü olacak geçenlerde e bay da görmüştüm.şimdilik bu kadar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst