nötr toprak arası voltaj farkı bizi bitirdiiii

merhaba
bence topraklama levhasını bulundugun yerden 50 metere öteye göm.
özellikle kantar topraklayacak olan arkafaşlarda bunu yapmalı ..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Harmonık ve 1974 nıcklı arkadaslara katılıyorum. Şebeke analizörü cok faydalı olacaktır. 1974 nıcklı arkadasımızın tavsıyesı yerlı yerınde ve eskı yoneltmelık geregı 2 Volt sınırı yanılmıyorsam yenı yoneltmelıkte 1 Volt a dusurulmustur. Dengelemeye dıkkat derım ben.
 
kardesım hıc bosuna zaman kaybetme yapman gereken arkadaslarında soyledıgı gıbı server bolumunun topraklamasını ayrı cek ve cozumu bul baska hıc bırseye kafanı yorma kolay gelsınn ayrı cekersen eger 1 v luk bır voltajı anca gorursun
 
gem tozu anlamadım ben gem tozunu acıklarmsınız lütfen teşekurler
 
şu an mevcut olan topraklamaya uzak bi yerde bir ohm u geçmeyecek şekilde güzel bir topraklama yap ve bunu başka bir yere bağlamadan direk nötr le irtibatlandır sorunun çözülecektir
 
ya trafonuzun nötr topraklama direnç değeriniz uygun seçilmemiştir(büyük)..ya da topraklamanızda çeşitli bağlantı noktalarından ya da çalışan cihazlardaki indüksiyondan etkilenme gibi sebeblerden arada böyle bir potansiyel fark doğuyor olabilir...ancak 1.2 veya 1.4 gibi değerleri ideal kabul etmek normaldir diye düşünüyorum..
 
Merhaba arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum, fırsat buldukça tüm konuları okumaya ve teorik bilgileri artırmaya çalışıyorum, ama gördüğüm kadarı ile çoğu konuda nihai bir karar çıkmamakta, özellikle konuyu açan arkadaşlar, problem karşısında neler yaptıklarını ve sorunu nasıl çözdüklerini yazmamakta, eğer bunun gibi sorunların çözümleri paylaşılırsa, bir çok arkadaşımıza faydalı olacağını düşünüyorum.

Peki sonuçta işin özü ve çözümü nerededir... Bu sorun için ayrı bir topraklama hattı çekmek mi? Potansiyel topraklama barası kullanarak, gerilim düşümlerinin dengeli yayılmasını sağlamak mı? Trafo yıldız noktası topraklamasını iyileştirmek mi? Yada daha başka çözüm veya çözümler mi?
 
değerli kardeşim aynı sorunu bizde yaşadık topraklamanınz ne kadar iyi olursa olsun yine aynı olacaktır.bence sorunu yaşadığın bölgenin faz akımlarını bi kontrol et büyük ihtimalle akımlar dengesizdir. eğer akımları dengelersen sorun ortadan kalkabilir.bence dene
 
arkadaşım kullandığın alıcının gücü nedir bilemem ama düşük güçlü bir sistem ise izole trafo kullan 220/220 yada 380/220 gibi birde şebekenin harmonihine bak bundada problem yoksa ups üzerinden besleme yap parazitlerden kurtul
 

Forum istatistikleri

Konular
128,279
Mesajlar
916,400
Kullanıcılar
450,104
Son üye
MUGEN SARS

Yeni konular

Geri
Üst