Motor Termik Attırıyor

Termiğiniz,özelliğini kaybetmiş olabilir.Yenisi ile değiştirmenizde yarar var..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
evet meger yalıtkanlığına ölç fazlar arası kısa devre olabilir ve
ve motorun rediktöründeki mekanik problemde olabilir
termiği biraz yüselt
ama termiğinde problem olabilir
 
Motoru dediğin sıklıkta fasılalı çalıştırmak enerji maliyeti yününden de pahalı bir secim.Kullanıldığı alanı söylememişsin ama sürücü veya soft starter kullanırsan , kalkış demarajlarından kazanacagın tasarrufla 3-4 ayda parasını cıkartırsın bence.
 
Yukarıda yapılan açıklamalara katılıyorum, ancak gözden kaçan bir nokta da ekleme yapmak istiyorum. Eğer motor besleme geriliminde salınım varsa, yani 380 volt olması gereken gerilim şebekeden aşırı yük çekimi nedeni ile zamam zaman 340-350 volt'lar seviyesine düşüyor ve bu çalıştırılan mator da sık devreye girip çıkıyorsa motorun kalkınma esnasında demeraj akımı anormal seviyeye ulaşacağından termik attırablilr. 2. nokta ise motor besleme kablosunun çok uzun olup kablonun gerilim düşümü hesabı yapılmadan seçilmiş olması dolayısı ile kablo üzerinde düşen gerilim çekilen akımı ters oranda etkileyeceğinden dolayı motor termik attırıyor olabilir.
Saygılarımla
 
Motoru kısa sürelerde fasılalı çalıştırmak kalkış akımından dolayı termikteki bimetali yeterince ısıtmaktadır, bir süre sonra artık motor kalkışta termik attırmaya başlarki buda normal. En uygunu setli ve kontaklı ampermetre kullanman (ENTES - TENSE) ve tabiki motor sargılarındaki ısınma için termistörde kullanırsan iyi olur.
 
Merhaba benim vibrasyon motorlarında karşılaştığım sorunla benzer olsa gerek.Motor klemens civatalarını tekrar kontrol et ve iyi sıkılmış olduğundan emin ol daha sonra diğer düşündüklerini olasılık sırasına göre kontrol et kolay gelsin ...
 
selam arkadaşlar...75 kw motoru çalıştırmada kullanılan panadoki 3 kontaktörden ilk kalkış anında yani çalıştırdıktan bir kaç saniye sonra kontaktörler devreye girerken hafif duman geliyor kontaktörlerden...sizce atmama sorunu yapar mı? sakıncası ne olur.motoru yakar mı? cevaplar için teşekkürler kolay gelsin
 
motora yol veren kontaktörün kontak uçları kirlilikten devreye girerken ve cıkarken ark yaptırıyor olabilir ve termik atar benim başımada aynı durum geldi her şey normal çalışıyor devreden cıkarken termik atıyordu gazoz dolum makinasında
 
Termiğini 12 A ayarlamış olman seni kurtarmayabilir. Çünlü bashettiğin gibi sürekli motor 2 3 dakikada bir durup kalkıyorsa ve motor S1 tipli motor ise bu türlü sorunlar yaşarsın. Ayrıca bu sorunla beraber motorun sargılarıda kavrulmaktadır ve ömrü tükenmektedir. Bunu çzömenin en güzel yolu ya softstarter ile yol vermek yada inverterle yol vermektir. Bu sayede ilk çekilen demeraj akımlarını sınırlandırıarak hem termğin açmasını önleyebilir hemde motora zarar vermemiş olursun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst