Motor Koruma Şalteri mi, Yoksa Termik Koruma mı Daha İyidir?

Arkadaşım,ikiside çalışma prensibi olarak aynı şey.kontaktörlü bir panoda termik röle uygun olur.kontaktörsüz uygulamalarda motor koruma şalteri uygun olur.Termik rölelerin bazıları sadece kumanda devresini açıyor.Bazıları güç devresini de açıyor.Ayrıca sigortanın görevi başka,her uygulamada mutlaka sigorta kullanılmalıdır.Termik rölenin de ,motor koruma şalterinin de normal standart ürünler için termik korumadan başka fonksiyonu yoktur.Faz sırası,faz eksikliği gibi faydası yoktur.Her iki ürününde üzerinde ayar yeri vardır.(Min. akım max. akım.)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşlar motor koruma = termik + sigortadır yani termik atığı zaman kumanda gerilimini keser ama motor koruma atığı zaman hem gücü hemde kumanda gerilimini keser yani eskidenmiş termik kulanmak bana göre artık her yerde motor koruma kulanmak gerekir hem panoda yer tasarufu hemde güvenlik açısından daha emliyetli
 
bence motor koruma daha iyidir.motor 2 faza kaldığında veya tek faza düştüğünde devreyi hemen açar.
 
motor koruma kullanmak varken niye termik + sigorta kullanalım ki ???
 
arkdaslarında söylediği gibi motor koruma kullanmakk daha akıllıca
 
motor koruma şalteri tabiki daha iyi ;
 
Motor koruma şalterinin sigorta+termik kombinasyonuna göre daha az yer kaplama ve montaj kolaylığı gibi üstünlüklerinin yanında en önemli faydası kontaktörün kontaklarının yapışması durumunda enerjiyi kesmesidir.Sigorta ve termik röle kullanıldığında termik açsa bile kontaklar yapışık olduğundan koruma görevi sigortanın üzerine yüklenir ancak,sigortaların asıl görevi hattı korumak olduğu için böylesi durumlarda genellikle yanık bir motor sahibi oluruz.
 
motor koruma şalterini tek başına duvara da monte edebilirsin(tabiki kutusuyla beraber) .kontaktöre ihtiyacın kalmaz.bu durumda bazı arkadaşlar sigorta kullanmaktan kaçınsa da ben ayrıca bir sigortayı tercihederim.yukarda söylendiği gibi sigorta motoru değil tesisatı korur.
ancak ben start stop lu ve hatta uzaktan kumandalı bişey yapacam dersen o zaman kontaktör ve termik röle ikilisini tercih etmek gerkiyor.adından anlaşıldığı gibi MKŞ termik+şalterdir.bu da benim yorumum.kolay gelsin.
 
telemecanıQe GV2-- M serisini kullan veya yeni voltaj amper izleme moduluyle beraber kullanabılırsın bıraz fıyatı pahalı onemlı projelerde kullanabılırsın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,420
Mesajlar
917,500
Kullanıcılar
450,336
Son üye
emreaydin68
Geri
Üst