merdiven otomatiği sorunu

Katılım
27 Mar 2008
Mesajlar
81
Puanları
1
arkadaşlar eğerki bir merdiven otomatiği bozuksa lambaların sürekli yanma ihtimali varmı?m.o otomatik konumundaymış yani sürekli konumunda değilmiş,bide m.o'ne giden nötr ucu yerinden çıkmış takmışlar fakat yine sürekli yanıyormuş.yarın böyle bir arızaya gidicem,fikirlerinizi bekliyorum.iyi çalışmalar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
eğer devamlı durumda deyilse bağlantılarıda doğruysa muhtemelen arıza var demektir
 
eger devamlı durumda değil ise m. oto cihazından butona giden baglantıyı cıkar hala yanıyor ise cihaz arızalı yanmıyor ise butonlardan birinde kısa devre var demektir
 
butonlardan gerı donus yoksa yanı butonlardan takılan yada bozulan yoksa cıhazın cıkıs veren rolesının kontakları yapısmıs olabılır.bu nedenle sureklı cıkıs verebılır.cıhazı veya degıstırebılıyorsan roleyı degıstır
 
arkadaşlar teşekkür ederim bilgileriniz için,yarın bakıcaz artık neler olmuş orda,benim tahminimcede büyük ihtimalle merdiven otomatiği arızalıdır diye düşünüyorum,değiştirip bakıcaz.zaten sensörlü armatürler çıktıktan sonra m.o modasıda kapanmış oldu gibi,belkide komple sensörlüye çevirebilirim :) iyi çalışmalar.

merdiven otomatiğinide sensörlüye çevirdiğimizde,lamba ve faz ucuna birleştirdikmi başka bir işlem kalmıyor sanırım otomatikmen lambaya 220v gitmiş oluyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
yankeskinin sapıyla merdiven otomatiğine vurun.Muhtemelen düzelir .
düzelmezse , butonlardan birisi takılmıştır( bazı otomatiklerde buton takılırsa, sürekli yanar, bazılarında ise, süre bittikten sonra bir daha yanmaz)
 
arızaya bugün gittim baktım,merdiven otomatiği bozulmuş,değiştim arıza giderildi..:)
 
Ben bir şey merak ettim.Ama cidden merak ettim.Yankeskinin sapı ile otomatiğe vurdunuz mu ?
İlk olarak rölenin yapışması aklıma gelmişti de.Eğer öyleyse, ve lamba sayısı fazlaysa, oradan daha çok ekmek yersiniz gibi geliyor bana.Lamba sayısı fazlaysa sık sık yapışıyor.Ben kontaktörle sürmekte buldum çareyi.
 
kanka senin mesajını arızayı giderdikten sonra okuma zamanım oldu,bir sonraki sefere kaldı senin taktik,ama söz deniycem :))
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst