Mıknatısla Elektrik Üretme

Cd'li olanı denedim. Sadece titriyor. Belki ben yapamadım. Ama çalışsa bile bağlanacak yükün sabit olması gerekir. Eğer yük değişirse jeneratörün devride değişir ve mıknatıs açı ve mesafelerini ayarlamak gerekir diye düşünüyorum.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
zor diye bir şey yok sadece zaman alır.inşallah başarırsın kardeş
 
mıknatisle motor yapmaya çalışan arkadaşlar çok harika düşüncelerim var ancak maddi yönden zayıf oldugum için ve çalışma alanım olmadığı için şuan gerçekleştiremiyorum bugun 1 deneme yapıcam eğerki başarırsam ki başaracağımı umuyorum birlikte çalışacak arkadaşlar lazım en azından birlikte çalışamasakta fikir paylaşımından dolayı bu işin üstesinden geliriz
ulaşabilceğiniz adres
facebook/gokhan.ciraci
 
arkadaslar bu imkansizliklar dunyasinda herkesin imkansiz hayal dedikleri bircok olay gerceklesti bu nedenle imkansiz olamaz demeyin olumden kurtulmak haric hersey bulunabilir degil yapilabilir ...
 
arkadaşlar tekrar ediyorum projelerin hepsi denendi tarafımdan ve hepsi başarısız oldu yani mıknatıs evet dönderiyor sistemi ancak bir bölgesi dönderirken bir bölgesi frenleme yapıyor yani bütün mıknatısların açılarını 10 derece artırarak diskin üzerine diziyorum ancak diskin üzerindeki 6 mıknatıs sistemi hızlandırırken son 2 mıknatıs bütün sistemi durduruyor yani ben pes ettim ve başaramadım sizde uğraşmayın sistem çalışmıyor başta çok inanmıştım olmadı bende diskin üzerine 4 pimaş borusunu ikiye keserek bir yatay eksenli türbin yaptım diskdeki mıknatıslarıda N S N S şeklinde dizerek dinamo yaptım şu anda dönüyor ve bu aralarda güneş enerjisine merak sardım bugün yada yarın hurdacılara gidip transistör toplayacağım :)
 
Sevgili arkadaşlar tartışılan konunun bu forum dışında pekçok yerde tartışıldığına şahit oldum. Bahsi geçen şekilde elektrik üretilirmi üretilmezmi konusuna hiç girmiyorum. Ama bu konuda para kazanılabileceği sonucuna vardım. Değişik şekillerde elektrik üretecek cihazlar yapmaya çalışan arkadaşlara malzeme temin eden bir internet sitesi kurmaya karar verdim. Bunlarla uğraşan veya uğraşmayı düşünen arkadaşların hangi ürünlere ihtiyaç duyduğunu ve bu iş için nekadar para ayırabileceklerini bilmek istiyorum. Bu konuda bilgi aktarırsanız çok memnun olurum.

NOT: Kişisel olarak ben böyle bir cihazın olmayacağına inanıyorum. Sonradan adımız insanları böyle bir cihazın olacağına inandırıp malzeme satıyora çıkmasın.

Kolay gelsin............

İki yıl olmuş yazıyı yazalı. Olur diyen çok ama hala şukadar harcarım diyen çıkmadı. Bekliyorum.

Kolay gelsin.....
 
sayın testcimurat bence eksik olan yenilenebilir olan küçük çaplı sistemler yani insanlara faturalarını öder gibi taksitlendirme yaparak rüzgar türbini yada güneş paneli satma fikri akıllıca hem fatura öder gibi olunca ayrılan bütçede büyür yani birisi 1500 tl ayırdığı sistemi taksitlendirme ile 200 300 tl den taksitlendirebilir siniz (bir nevi morgage )
 
Arkadaşlar sizin bildiğiniz mıknatıs animasyonları yapabilen bir program var mıdır?
 
Son düzenleme:
Yıllar olmuş bu konu hala aktif arkadaşlar bence hepimizin kaçırdığı bir nokta olmalı. Yoksa mıknatıs denilen şey son üç yıldır bulunmadı. Bu olay gerçekten doğruysa ki ben inanıyorum, bunu yapmakta zor olmalı, kolay olmamalı... Yoksa bu Muammer Yıldız televizyonlara çıktı yurt dışına gitti o kadar bilim adamına gösterdi falan hadi muammer klasik yurdum 4 kağıtçılarından olsun, o kadar bilim adamı eşek değil heralde değilmi? İşte bu noktadada kaçırdığımız birşey var ve bu şey nedir? Görüyorumki konuya ilgili arkadaş çok... Belki hep beraber birşeyler yapmaya çalışırsak çözeriz olayı. Hem bu Muammer Yıldızda bulunmaz hint kumaşı değil ya biri bulsa şunu konuşsa bizzat şahitlik etse olaya ve bizede aktarsa??
 
Arkadaslar konuyu bastan beri okudum. Tamam belli bir süre sonra duruyor peki tekrar donmesi icin durunca devreye girip az akim verip donmesini devap ettirebilcek bir sistemle yapilamaz mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst