kondansatör elimin yanında patladı yardım?(acil)

Yağ mı var????!!!! İçindeki bir tür asittir. Ne soğutması ne izolasyonu


Sent from my iPhone using Tapatalk
Asidin çeşidini de söyle bilgilenelim aydınlanalım, sonra da kondansatörün yapısını aratalım!
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
di elektrik madde için kağıt yağa bulanıyor...
https://tr.wikipedia.org/wiki/Kondansatör
aluminyum şeritin bir yüzü asitle yakılıyor ama asit yok içinde...
(Alüminyum elektrolitik kondansatör: Kutuplu olarak imal edilir. Yapısı metal filmli kondansatöre benzemekle birlikte, daha fazla alan kaplaması açısından alüminyum plakalar asitle yakılır. Yalıtkan malzeme ise elektrolitle ıslatılır. Düşük sıcaklıklarda kapasite kaybına eğilim gösterir. Frekans karakterinin kötü olması yüksek frekanslarda kullanımını kısıtlamaktadır.)
 
bizde lisedeyken kasıtlı olarak patlatırdık. etrafa kağıtlar uçuşurdu konfeti gibi. içinde parafin var.
 
Elektrolit için kullanılan bu malzemeler firmadan firmaya değişebilmekle birlikte ansiklopedik bilgi olarak sodyum fosfatın (eski elektrolitlerde) ve glikol boratın (genellikle yeni elektrolitiklerde) kullanıldığı bazı ansiklopedik kayıtlarda geçiyor.(Yazılı kaynak: Meydan Larousse ve Nasıl Çalışır ansiklopedileridir.)

Not: Sülfirik asitin de bir ara elektrolitik malzeme sıvısı olarak kullanıldığından ayrıca Nasıl Çalışır'da bahsediliyor. Ancak sülfirik asit seyreltik (Çok sulu) bile olsa oksitli veya oksitsiz olan alüminyum plakalara kısa veya uzun vadede mutlaka etki ederek (Volta pilinde Volta adlı kaşif sülfirik asitli yuvarlak çuhaları,çinko,bakır plakaları üst üste dizip bir pil bataryası oluşturmuştu,ilk elektrik pilinde,çok iyi bilindiği gibi.) bu plakaları aşındırması söz konusu olacaktır.

Ancak zinko plakaların bu asitle pil hiç çalışmıyor iken de kimyasal reaksiyonla kısmen erimeleri söz konusuydu,sonradan geliştirilen Daniel pillerinde ise zinko için çinko sulfat,bakır için bakır sülfat tuzları,ayrı kaplardan bir tuz köprüsü aracılığıyla elektriksel olarak bağlanıp her iki plakası kimyasal reaksiyonların dışında hiç erimeyen yeni bir pil türü geliştirilmişti,meşhur Daniel pili şeklinde) istenmeyen kimyasal aşındırmaları oluşturacağından sadece sn.confickerbelası'nın da bahsedebildiği asitle yakma (İç temas yüzeyini artırarak kapasiteyi,yani bu elektrolite temas eden iç yüzey alanını artırmak gayesiyle) işleminde kanımca da kullanılacak en uygun malzemedir

Devamlı kond.tüpleri (kapları) içinde kalması alüminyum plakalı elektrolitik kondansatörler için bu yakın birleşim kesinlikle bu sakıncayı oluşturacaktır,kimyadan alüminyum ve sülfirik asitin normal oda sıcaklığında bile kolayca olan kimyasal tepkimesi bilgisinin ışığında) Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
sonuç olarak patlayan kondansatör'ün yoluna çıkmadıkça korkulacak birşey yok 10000µf 63v kondansatörlerden seri,paralel olarak kullanmıştık üzerlerine 250v dc veriliyordu hiç patlayan olmadı üretim müdürü testler sırasında yusuf yusuf oluyordu ...
sonunu düşünen kahraman olamaz der aslan amca.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,703
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst