Kompanzasyon kontaktöründe hangi marka???

Sayın fethiyeelektrik, SSR'ı birçok uygulamada kullanabilirsiniz, tabii ki; korumaya özen göstermek şartıyla, fakat maliyetli olduğu için özel uygulamalarda tercih edilmektedir. Sitemizde gerekli bilgiler mevcuttur.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Syn fethiye elektrik,

Bayilerimizden aldığım geribeslemelere göre kondas kondansatörler ne yazıkki cok kalitesiz ve sorunlu. Dert oldugunda adamlar malın arkasında değil harmonikler felan deyip beni bağlamaza getiriyor.

Kontaktör konusunda ise eğer kondansatörleri üçgen yerine yıldız kullanırsanız kontaklara 380 yerine 220 V düser ve daha az hasar görür. Tabii kondansatörleriniz bu baglantıya uygun ise.

SSR konusunda ise epey faydası olur. Zaten calısma sistemi acısından en hızlı ve en pratik devreye alma seklidir kontaktöre gore. İki tip var. Monofaz ve difaz diye. Eğer treephase bir kondansatör bağlayacaksan bir fazı direkt baglıyorsun, diğer iki fazı SSR'dan geciriyorsun. Yalnız piyasada bulunan SSR'lar oldukca narin tasarlandığından akım, sıcaklık koruması yok. O nedenle girişlerine birer inrush akımını minimize etmek için sok bobini koyman gerekli. ALRON'un da kondansatör için üretilmiş özel statik kontaktörü var. Hem piyasaya göre daha ekonomik, hemde tasarım olarak tüm korumaları dikate alınarak yapılmış bir tasarım .Girişine seri herhangi bir sok bobini koymadan direckt sebekeye baglayabilirsin.
 
arkadaşım sana molleri tavsiye ediyorum problemsiz ayrıca kompanzasyon rölesi ve kondansatörleride circutör kullanırsan rahat uyursun.ben çok rahatım rahat uyuyorum.
 
moeller tabiki,ama deşarj direnci kullanacaksın ve kondansatörün gücünü iyi seçeceksin
 
Şu an piyasanın en gözde kompanzasyon kontaktörleri telemecanıque ve simens dir
 
sistemde en çok kullanılan kontaktör türü siemens kontaktörü güçlerine uygun seçersen bir sorun çıkacağını zannetmiyorum.
 
Hocam kompanzasyon kondansatöründe vishay (roaderstein) nı hem fiyat olarak diğerlerine oranla % 50 gibi ucuz olması hemde uzun yıllar hiç problem yaşamatmadan çalışması konusunda tek geçerim ben 10 yıldır kullanılan bir fabrikadayım hala çok güzel çalışıyorlar
kontaktöre gelince telemekanik der başkada bişey demem
 
Kurduğum kompanzasyon sistemlerinin tamamında Federal FC-DK serisi kullandım. Bugüne kadar hiçbir problem yaşamadım.
 
en iyisi schnieder alman ve fransız markası bünyesindeki firma telemecanuquie
lcd kontaktörleri hiç bir pürüz yok kompanzasyondada normal motor kumandalarında da saygılarımla....:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,826
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst