Kompanzasyon kontaktöründe hangi marka???

Bende de telemekanik var . Bir sorun yaşamadım zaten ürün komlike satılıyor kompanzasyon kontaktörü olarak deşarj direnci üzerinde.Ama federal'de fena sayılmaz.Hemde yerli malı....
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
arkadaşlar biz fabrikada kompnzasyon sisteminde 3tf48 kullanıyoruz ve federalin kompanzasyon kontaktörlerini kullanmayı düşünüyoruz gerçekten faydası olacak mıdır. yani ben bu öneriyi şefime ilettiğim zaman onu ikna etmem gerekiyor bu yüzden soruyorum...
 
sakurem bizim de baktığımız bir işletmede kondaş kondansatörü siemens kontaktörü yapıştırıyor, acaba bu kondaş kondansatörünü kullanmasakmı hiçbi yerde?
 
federal de kvar değer aralıkları telemekaniğe göre daha geniş. ancak telemecanique şalt malzeme de daha kaliteli. biz her iki markayı da kullanıyoruz ve dikkat cekici bir sorun yaşamadık. fiyat araştırması yapıldığında arasında pek bir fark yok. ancak tercihim telemekanik ten yanadır.
 
evet tedese, yorumlar iki markada yoğunlaşıyor, Moeller ve telemekanik
 
Çalıştığım işletmede uzun süre tesisat ve makina Bakım sorumlusu olarak görev yaptım. Son birkaç aydır ise trafo, kompanzasyon sistemleriyle ilgileniyorum. Benim için yeni ve farklı bir alan. Dolayısıyla acemiliğimi mümkün olduğunca hızla gidermeye gayret ediyorum. Bu konuda şirketimde genel olarak gözlemim şu ki kompanzasyon sistemlerinin tamamı 25 kVAR kondansatör ile gruplamalar yapılarak oluşturulmuş. Otuzdan fazla trafo ve kompanzasyon mevcut. Genelinde 50 kVAR sabit ve 100 - 200 kVAR'lık gruplar var. 50 kVAR gruplar için 3TF50, diğerleri için 3TF52 kontaktörler kullanılmış. Sistemleri daha sağlıklı işler hale getirebilmek için tesadüfen katalogda rastladığım kompanzasyon kontaktörleri kullanmayı düşündüm.

Sanırım bu aşamada rakamlarla konuşursak daha sağlıklı bir kıyaslama yapmak mümkün olur.

3 TF 50 kontaktörler için güncel liste fiyatı 698,00 YTL
3 TF 50 için yedek ana kontak takımı fiyatı 258,00 YTL

50 kVAR için 3 RT 1647 kondansatör kontaktörü 384,00 YTL

(Fiyatlar Siemens 20 Mart 2008 tarihli güncel fiyat listesindendir. Satış fiyatları satıcının sağlayacağı iskonto oranına göre değişir)

Görüleceği üzere neredeyse 3TF50 yedek kontak fiyatına aynı işi gören kondansatör kontaktörü alınabiliyor.

Markalara göre fiyatlar ise şöyle;
Siemens 3RT16 50 kVAR kondansatör kontaktörü 384,00 YTL (20 Mart 2008 tarihli liste fiyatı)
Telemecanique 60 kVAR kondansatör kontaktörü 413,50 YTL (25 Mart 2008 tarihli liste fiyatı)
Moeller DILK50 50 kVAR kondansatör kontaktörü 405,00 YTL (21 Mart 2008 tarihli liste fiyatı)



Ancak işletme şartlarında verim konusunda farklı görüşler çıkabilir. Ben ilk uygulamamda hayretle karşılaştığım bir durum yukarıdaki yorumlardan birini destekler nitelikte. Bir panoda sorunlu eski bir kontaktörü söküp yerine yeni temin ettiğimiz 3RT1647 kondansatör kontaktörünü taktık. Bağlantıyı yapan eleman, mühürleme bağlantısında hata yapıp NA kontak yerine NK kontağı bağlamış. Sistemi çalıştırdığımızda kontaktör (doğal olarak) hızlıca çekip bırakmaya başladı. Durumu farkedince sistemi kapattık. Bu çekme-bırakma olayı kabaca 3 sn. kadar sürmüştür. Pano kapağını açtığımızda kondansatör kontaktörünün akım sınırlama bağlantılarını yapan altı adet kablonun beşinin kopmuş olduğunu gördük. Bu durum, kontaktörün fonksiyonel ve verimli çalışacağına dair umutlarımı kısmen zedeledi.
 
Fiyat ve ekonomik performans açısından bakıldığında Federal diyorum.
 
arkadaşım bana kalırsa sıemens kullan derim.
 
Siemens kontaktörlerinin kalitesine sözüm yok, ancak fiyat ve ekonomik ömrü dikkate almak lazım.
 
peki biz solide state röle kullansak nasıl olur özellikle monofaze kondansatölerde ?hiç deneyen var mı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,200
Mesajlar
915,783
Kullanıcılar
449,982
Son üye
admik

Yeni konular

Geri
Üst