Kapasitif Sorunu?

%15 ceza sınırı, verdiğiniz değerler %12 altında, faturda % kaçla kapasitif cezaya girdiğinizi söylermisiniz, kapasitif hanesini toplam aktife bölerek hesap edebilirsiniz.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
yazmaya zamanım az kusura bakma vermiş oldugun sayaç degerlerinde 2.2MW aktif güç cekerken reaktif tüketimin cok düşük %1 altında kapasitif ise malum %11 bu durumda dinamik arkadaşın dedigi gibi jen üzerinden cos:ayarın 1,00 setliyse benim hesaplarıma göre cos:ind.0,97 yapıp sayaç üzerinden 1saatlik endeks alman gerekli kap.mutlaka düşüp reaktifinin %3-5 artırırsın bunu gözlemlemen gerek benim tavsiyem sen üretici firma eşliginde bu işi yapman.başka olasılık şu an aklıma gelmiyor..
 
iş yerindeki kojenerasyon tesisi Şebeke ile paralel çalıştırıldığı takdirde sayaçlar kapasitif yazıyor ve cezaya giriyoruz eğer jeneratörler kapalı veya şebekeden bağımsız konumda çalışırsa herşey normal bunun sebebini bilen arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum..

acaba akım trafolarınızı generatör çalıştıgı zaman yük üzerinden geçmicek gibi baglama imkanınız varmı sadece şebekedeyken kompanze etseniz olurmu
 
sn elektro 01 şayet kast ettiğiniz jeneratör akımlarının, kompanzasyon akım trafosundan geçtiği ise, öyle olduğunu sanmam. Şayet jeneratör devrede ise kompanzasyon devre dışı kalsın maksadı ile ise, kapasitifi kojen sistemi üretiyor analadığım kadarı ile, yine çözüm olmayacak. Tespit edilen şey cos fi 1 ayarlanmış olan kojenerasyon sistemi kapasitif bir etki oluşturuyor ve bu da paralel çalışma sırasında sayaca yansıyor. Tavsiye edilen şey ise bu kapasitif etkiyi azaltacak yada endüktif tarafa geçirecek şekilde cos fi nin 0,99 yada 0,98 gibi ayarlanması.
 
sayın dinamik bey yorumlarınızı dikkatle okuyan ve memnun olan biri oldugumu belirtmek isrerim ben göz den kaçırılmaması ve buna göre sistemi gözden geçirilmesi maksadıyla hatırlatma anlamında yazmış bulunmaktayım
form dan yararlanan arkadaşlarımızındaa verilen bilgi paylaşımlarından aldıkları sonuçları yazarlarsa paylaşımın ve bu formun katkısı daha çok yansır
 
Haklısınız, bilgi dönüşü olunca daha keyifli ve bilgi artırıcı olur görüş alışverişleri..
 
sorunu araştırdım bizim işletmemizdeki değil ana dağıtım merkezindeki abb marka sayaç kapasitif yazıyor ve nette araştırıken resmi gazetede yayınlanan emo vve tübitakın kanıtlamış olduğu sayaçlarda yapılan hile yazısını buldum ve sayacı söktürüp teste gönderdim ve sayacın işlemcisi değişecek..
 
İki olay arasındaki bağlantıyı anlayamadım. Sayaç kapasitif yazıyor olabilir hatalı ölçümden dolayı, sayacı değiştirirsiniz çözülür ama emo nun iddiası farklıydı diye hatırlıyorum. Onlar net reaktif (endüktif -kapasitif) yazması gerekirken sayaçların ayrı ayrı kayıt yapmasına hile demişlerdi yanılmıyorsam.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst